tiistai 27. tammikuuta 2015

Hirvi seinällä

Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Näin keraamisen hirvenpääteoksen oululaisen KairaHouse-sisustusliikkeen seinällä ja tiesin heti, että juuri tämä meidän kodista puuttuu, ja puute täytyy hetimiten saada korjatuksi.


Kyseessä on oululaisen keraamikon Silja Mustaparran veistos. Katso lisää tuotteita Silmukeramiikan sivuilta.


Minusta hirviveistos on yhtäaikaa herkkä ja ronski, söpö ja rouhea. Totinen ja humoristinen. Näin heti sieluni silmin veistoksen kiinnitettynä takkamme takaseinään, jota vasten ruokapöytämme on.


Perheen miesväki ei ollut samaa mieltä, vaan pyöritteli silmiään ja painoi päänsä, kun näki hirven ensi kertaa. Nyt se äiti on seonnut lopullisesti. Ja takkaan ei mitään reikiä sitten porata.

Eikä porattukaan. Nakutin omin töppökätösin taulukoukun takkaan (ja juu, tiedän, kun se joskus pitää irrottaa, se vie mennessään palasen takan rappausta, mutta jokaiselle päivälle riittää oma murheensa), ja siinäpä hirvi nyt totisen humoristisena väijyy perheen ruokailua.


Minä katselen sitä rakastuneesti usein.

7 kommenttia:

 1. On se kyllä hieno! Nimimerkillä kokemusta on :) Ostin samanmoisen miehelleni lahjaksi... mieluisa lahja minullekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet jo toinen ihminen, jolle nämä Silmukeramiikan tuotteet ovat ennestään tuttuja! Minulle ainakin tämä hirvi oli ihan uusi tuttavuus, mutta tuolla nettisivuilla ketut ja laatat näyttivät etäisesti tutuilta, että ehkä olen kuitenkin niitä jossain nähnyt.

   Hih, minun mies ei olisi hirvestä ilahtunut lahjana :-) Olen saanut tosiaan sekä mieheltäni että pojaltani naureskelua / kummastelua / huokailua osakseni kun hirvi tuli taloon :-) Mutta oikeasti olen kyllä sitä mieltä, että tuohan on aika kiva miehekäs lahja!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Poistin edellisen kirjoitusvirheen vuoksi, mutta tässäpä sama teksti korjattuna;
   Ei ehkäpä muutoin olisi tykännyt, mutta hirvimiehiä kun on.. ja minä tyytyväinen, että riittää tuommoinen hirvenpää seinälle :) Kävin ostamassa suoraan taiteilijalta itseltään, mutta ensi kontakti hirveen tuli SaunaKairassa :)

   28 tammikuuta, 2015 17:29

   Poista
  4. Hirvimiehellehän tuo onkin aivan oivallinen lahja, enpä tullutkaan ajatelleeksi :-)

   Poista
 2. Ihana hirvi, kyllä minäkin sitä rakastuneesti katselisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Minulla ja hirvellä on ihan oma juttumme meneillään :-)

   Poista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!