lauantai 17. tammikuuta 2015

Lasipöydät Baltasarista

Oli onnenkantamoinen, että huomasin Glorian Kodin ilmoitussivuilla Baltasar-nimisen yrityksen mainoksen. Olin jo jonkin aikaa havitellut olohuoneeseemme lasista taivutettuja pöytiä, joita olisi kaksi kappaletta, toinen menisi sillan tavoin toisen yli. Saisivat mielellään olla erivärisiä.

Baltasarin valikoimista löytyi, ja ei pelkästään lasitaivutepöytiä, vaan hämmästyttävän laaja valikoima sekä Baltasarin omaa tuotantoa että italialaisten kumppaneiden tuotteita - tsekkaa vaikka. Välillä harhauduin harhapoluille ja olin vähällä tilata ihan toisenlaisen pöydän, mutta päädyin kuitenkin alkuperäiseen ideaan.


Baltasar on vuonna 1981 perustettu nimenomaan lasipöytiin erikoistunut suomalainen yritys, jonka tuotteet perustuivat alusta lähtien Tuire Hämäläisen visioon ja uraauurtaviin kokeiluihin lasin ja peilien kanssa. Yrityksen omat pöytämallit ovat edelleen Tuiren käsialaa, ja lopulliseen muotoonsa tuote määritellään yhdessä asiakkaan kanssa.

Lisäksi Baltasar myy italialaisten yhteistyökumppaniensa tuotteita, esimerkiksi juuri lasitaivutepöydät ovat Italialaista alkuperää, niiden työstäminen vaatiikin erityisosaamista. Meidän pöytä on Sovet-merkkinen. Sovet Italia on aivan taivaallisen tyylikkäitä kalusteita tarjoava yritys.


Minäkin pääsin osalliseksi suunnitteluprosessista. Minulla oli idea "siltapöytäparista", mutta olin epävarma mittasuhteista. Tuire otti alusta alkaen ystävällisen mutta jämäkän konsultoivan otteen, jonka tuloksena päädyimme oikeisiin mittasuhteisiin (leveys, pituus, korkeus, pöytien suhde toisiinsa, lasin paksuus). Viimeiset viilaukset tarkistettiin vielä erikseen Italiasta.Usein sisustusostoksia tulee tehtyä sillä perusteella, mitä kaupoissa on tarjolla tai mitä lehdissä ja blogeissa näkyy. Joihinkin asioihin tottuu pikkuhiljaa ja alkaa kuin salakavalasti pitää niistä, ja pian niitä jo himoitsee.


Toinen tapa on se, että itsellä on vahva idea, näkemys, visio tuotteesta tai tunnelmasta, ja sen toteuttamiseksi on nähtävä vaivaa, koska juuri oikeanlaisia esineitä ei välttämättä ole näkyvästi tyrkyllä.

Kun tällainen inspiraatio iskee, on valtava onni löytää idealle toteuttaja, joka tietää mitä tekee.

***
Lasipöydistä saatu alennus bloginäkyvyyttä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!