maanantai 24. maaliskuuta 2014

Itämaista antiikkia Phuketista: Chan Antique

Nyt on jo korkea aika saada blogiin taas tarinaa, ja nyt kyllä tulee meidän Phuketin loman inspiroimaa juttua ihan väkisinkin. Olimme lomamatkalla kaksi viikkoa, ja sen jälkeen olin heti vajaan viikon työmatkalla, joten kotikulmilta olen vierottunut melkoisen tehokkaasti. Nyt kun loma on vielä tuoreessa muistissa, ja pääsen vihdoin purkamaan kuvia kamerasta, on kiva laitella pari juttua tänne blogiin.

Ensimmäinen tulee tässä, ja teemana on itämainen antiikki yhdistettynä pieneen kritiikkiin Phuketin retkitarjonnasta.

Minä en ole mikään snorklaus-, skootteriajelu-, viidakossakiipeily- tai purjehdustyyppisten aktiviteettien suosija. Juuri näitä kuitenkin kaikki Phuketin retkijärjestäjät tarjoavat. Kestän kyllä yhden tai kaksi tällaista retkeä kahden viikon aikana, ja ihan pakostikin perheen miesväen kanssa pitää jotain urheilullistakin harrastaa, mutta sydämeni sykkii ennemmin estetiikan motivoimalle retkeilylle. Siis sisustuskaupat, arkkitehtuuri, design-kohteet, puutarhat, perhosfarmit. Mutta tehdäänkö näihin retkiä? Eipä tehdä! Pitää itse ottaa selvää, ja ajeluttaa itseään taksilla paikasta toiseen, jos haluaa tämäntyyppisiin kohteisiin tutustua.

Erinäisten tuskallisten googlausoperaatioiden jälkeen löysimme paikan nimeltä Chan Antique (tai Chan's Antique, kirjoitusasu näyttää vaihtelevan). Kuvauksen perusteella paikka vaikutti vakavasti otettavalta antiikkiliikkeeltä. Joten sinne sitten suuntasimme samalla reissulla kun kävimme Phuketin parhaassa ostoskeskuksessa, Central Festivalissa.


Chan Antique oli juuri sitä, mitä toivoin ja enemmänkin, ehdottomasti laadukas käyntikohde, vaikka ei olisi aikomustakaan ostaa mitään. Kyseessä on usean sadan neliömetrin alueelle levittäytyvä, kiinalaista ynnä muuta aasialaista antiikkia myyvä, erittäin siisti ja kaikin puolin asiallinen perheyritys, joka ainakin oman esitteensä mukaan myy esineistöä paljon myös alueen hotelleille.
 
Chan Antique on juuri sellainen paikka, johon voisi viedä kodin sisustuksesta kiinnostuneen turistiryhmän retkelle. Jos ei tämä yksistään riittäisi retkikohteeksi, voisi oheen yhdistää käynnin läheisen sport outletin vieressä olevissa sisustuskaupoissa. Tai orkideapuutarhassa. Tai siellä perhosfarmilla.


En ole itämaisen (tai minkään maalaisen) antiikin suuri tuntija, menen ihan tunteella vain, mutta ymmärtääkseni Chanilla oli erittäin paljon kiinalaista esineistöä. Paljon oli pieniä esineitä, joiden hinta ei ollut suuren suuri. Useimmissa hintalapuissa, joita itse katsoin, hinta oli kolmen ja 25 tuhannen Thaimaan bahtin välillä eli vähän alle sadasta eurosta vähän yli viiteen sataan euroon. Kalliimpaakin varmasti oli tarjolla.


Itse tykkäsin näistä hieman ränsistyneistä puuesineistä, mutta päädyin kuitenkin ostamaan hassun jumaluuspatsaan, josta laitan kuvan joskus toiste. Maksoin siitä noin sata euroa. Tykkäisin noista puuleikkauksista meidän kirjastohuoneen seinällä, ja miehenikin iski silmänsä juuri niihin. Ehkä seuraavalla kerralla sitten niitä.


Kaikenlaisia ja -kokoisia rautakelloja oli myös tarjolla paljon. Myös hotellimme aulassa oli tällainen kello, tosin paljon suurempi, ilmeisesti nämä ovat jotain temppelikelloja, mutta mikä niiden tarkoitus on, sitä en tarkemmin tiedä. Kuvassa alla vasemmanpuoleinen kello oli kuitenkin ymmärtääkseni ihan yksinkertaisesti lehmänkello.


Ihastuin myös erilaisiin säilyttimiin. Alla kuvassa on taso, jonka päälle voi asettaa lautasen. Eivätkö tason tassujalat olekin hellyttävät! Jokin tämäntyylinen olisi aivan ihan elementti puutarhassa. Tämä samoin kuin seuraavassa kuvassa näkyvät ruukuntapaiset ja kannellisen kipot ovat jotain hyvin kevyttä materiaalia, en tiedä yhtään mistä ne on tehty, mutta pidin niitä todella sympaattisina.
 


Chan Antique ja muutama muu paikka sai minut harkitsemaan pikaista alanvaihtoa ja muuttoa Thaimaahan: aivan selvästi Phuketissa tarvittaisiin jotakuta minunkaltaistani perustamaan yritys, joka järjestäisi Phuketin turisteille näitä vähän erilaisia retkiä. Nimenkin jo keksin: Phuket Cultural Tours.

En varmastikaan ole ainoa estetiikasta kiinnostunut turisti, joten luulisi retkille tulevan ilmoittautumisia. Huomenna ajattelin kuitenkin mennä ihan kiltisti vielä vääntämään niitä tietohallintoasioita sinne vanhaan työpaikkaan...


1 kommentti:

  1. Hei! Yritin jo aikaisemmin laittaa kommenttia tähän päivitykseen, mutta en ilmeisesti saanut sitä tulemaan perille. :)

    Tiedän, että tämä on hyvin vanha päivitys, mutta kiinnitin huomiota postauksen kuvissa olevaan ihanaan leijonamaiseen turkoosiin patsaaseen. Satuitko ehkä ostamaan kyseisen patsaan ja olisitko mahdollisesti valmis siitä ehkä luopumaan? :) Patsas kiehtoo minua nimittäin suuresti. :) Minulla ei ole omaa blogia, mutta jos näet tämän kommentin vielä, niin olisiko mahdollista, että laitat minulle vastauksen sähköpostiini: kata.kari@hotmail.com . Kiitos paljon! :)

    VastaaPoista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!