maanantai 21. huhtikuuta 2014

Matami kevätkamppeissa

Kuten edellisessä postauksessa sanoin, on jännittävää julkaista omia kuvia, siis kuvia minusta itsestäni. Tunnen suoraan sanottuna itseni hieman naurettavaksi asukuvissa: minun vartaloni ei ole "ihan" kuosissa enkä muutenkaan ole mikään kaunotar vaan aivan tavallinen nelikymppinen suomalainen nainen, joka sattumoisin rakastaa vaatteita, kenkiä, laukkuja ja koruja.

Nyt on kuitenkin niin, että ajatukseni tämän blogin kanssa oli myös pistää esille pyöreähkön aikuisen naisen muotia, joten kyllä minä sen nyt teen. Pari omaa kuvaani, mieheni ottamia, oli jo tässä postauksessa, jossa esittelin neulomiani myssyä ja kauluria, mutta nyt teen ihan puhdaslinjaisen asukuvapostauksen.

Tässä on matami lähdössä kaupungille eräänä keväisenä päivänä.

Mekko: Alanred, Oulun Muotikuusta
Takki: Noom, Oulun Stockmannilta
Kengät: Zinda, Helsingistä Fredrikinkadun Ziosta
Laukku: Tod's, Hampurin Neuer Wallin Tod's-liikkeestä
Helmet: Paljekirppikseltä Oulusta
Silkkihuivi: Thaimaasta
Silmälasit: Dolce & Gabbana, Instrumentariumista Oulusta

Harjoittelua vaatii myös tuo itsensä kuvaaminen, siis tekniikkamielessä. Nämä kuvat on otettu itselaukaisimella, ja tarkennuksen kanssa on vähän niin ja näin. Täytynee tutkailla muita blogeja ja kysellä neuvoja. Ihania asukuvia julkaisevat ainakin Karla ja Marjukka.

Onko lukijoilla ohjeita siitä, miten selfien ottaminen parhaiten ja kera laadukkaimpien tulosten onnistuu?

4 kommenttia:

 1. Itselaukaisimella (mikäli tarkoitat ajastuslaukaisua) ei oikein saa tarkkoja kuvia muuta kuin yrityksen ja erehdyksen kautta koska kamera yleensä tarkentaa silloin kun nappia painetaan, ei silloin kun kamera itseasiassa ottaa kuvan.
  Käytännössä se tapahtuu niin että tarkennan nappia painaessa johonkin kohtaan joka on samalla etäisyydellä kamerasta kuin missä aion itse kuvassa olla ja toivon parasta. Itse olen vain ottanut niin monta kuvaa että saan muutaman kohtalaisen hyvin tarkennetun. (viimeaikoina olen vain pyytänyt miestä kuvaamaan kun se käy niin paljon nopeammin ja helpommin)

  Jos haluaa ihan kunnolla tarkentuvia kuvia niin on parempi hankkia langaton kaukolaukaisin, sillä saa tarkennuksen onnistumaan parhaiten. Kaikkiin kameramalleihin tosin sellainen ei käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rhia! Vahvistit täsmälleen sen, mitä olen itsekin ajatellut. Itselaukaisimella (se on minun kamerassa tämän niminen ja tarkoittaa juuri sellaista ajastettua kuvanottoa) pitää näemmä tällätä itsensä suunnilleen sille kohdalle, mihin kamera tarkentaa. Ja olenkin miettinyt tuota langatonta laukaisinta, ilmeisesti se on sitten se mitä tarvitsen. Minun kameraan saa kyllä sellaisen. Täytyy uskoa, että harjoitus tässä aikanaan tekee mestarin...

   Poista
 2. Looking good! Vähänkö oranssi pukee sinua hyvin.
  Lisää vaatekuvia. Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirka. Tällaista rohkaisua juuri kaipasinkin :-) Mukavaa ja aurinkoista viikkoa myös sinulle!

   Poista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!