keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Vihaisia lintuja ja Ligne Roset'ta pojan huoneessa

Olen ihaillut ihailemasta päästyänikin blogikotien siistejä lastenhuoneita. Monessa kodissa sisustustyyli kulkee johdonmukaisesti läpi talon eivätkä lastenhuoneet tee poikkeusta.

Meillä on vähän toisin. En kyllä kaihda värejä muissakaan huoneissa, mutta poikani huone on vahvojen värien ilotulitusta eikä tätä nyt kovin minimalistiseksi voi määritellä millään mittarilla mitattuna. Täällä hallitsevat nimittäin vihaiset linnut!
Tein huoneessa aivan harkitusti pahan sisustusmokan ja yhdistin kahta hyvin erilaista kuosia tekstiileissä, ja syynä oli se, etten kertakaikkiaan osannut päättää kumpaa valitsisin. Ihan aloittelijamoka siis! Toisaalta ajatus olikin tuoda tilaan vahvoja perusvärejä, punaista, sinistä ja vihreää.

Nyt jälkikäteen voi jossitella, että tyylikkäämpi kokonaisuus olisi tullut, jos verhoiksi olisi valinnut jotain mustavalkoista - ruutua, raitaa, muuta geometrista kuviota - joka olisi rimmannut mukavasti tuon puna-valko-mustan Angry Birds -kankaan kanssa, josta päiväpeitto on tehty.


Tekstiilejä on sillä tavalla yritetty synkronoida keskenään, että sekä päiväpeitto että verhot teetettiin samanlaisilla ruudullisilla ja yksivärisillä mustilla kanttauksilla. Verhoissa on vuorina pimentävä kangas. Kankaat on Eurokankaasta ja ompelutyöt on myös teetetty Eurokankaassa. Suosittelen ainakin Oulun Eurokankaan ompelupalvelua, olen teettänyt siellä ompelutöitä jo pariin otteeseen ja olen ollut todella tyytyväinen.


Toinen päätyseinä on maalattu kirkkaan limenvihreäksi. Pojan työpöytä ei kestä kuvausta, tavaraa on niin paljon. Erityisesti ärsyttää elektroniikan ja sen myötä johtojen määrä. 11-vuotiaalla on käytössään iMac, iPad sekä läppäri, niihin lisukkeena vielä parit erilaiset kuulokkeet, hiiret ja kaiuttimet, laturit... Näistä johtuen johtohässäkkä pöydän alla ja ympäristössä on infernaalinen. Pistokkeet seinässä eivät nuoren miehen käyttöön riitä, joten pitää olla vielä jatkojohtokin.

Ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä elektroniikan säilytyksestä ja sen integroimisesta sisustukseen. Olen nyt jo vähän tehnyt yhteen kaappiin tilaa epämääräiselle elektroniikkatilpehöörille, kuten latureille, hiirille ja kuulokkeille. Silti johtoa ja härpäkettä on näkyvillä päivästä toiseen ihan liikaa.

Miten vaikkapa tabletit ja puhelimet voisi säilyttää muuten kuin lojumassa pöydällä?


Pojan sänky on Ligne Roset'n Travel Studio -malliston sänky, jonka laatikosta avautuu varasänkymekanismi. Laatikon saa myös ihan tavallisena säilytyslaatikkona, ja olenkin jälkeenpäin harmitellut varasängyn tilaamista. Sille ei nimittäin juurikaan ole käyttöä, koska yökyläläiset on helpompi laittaa nukkumaan sängyksi avautuvaan nojatuoliin, jollainen pojan huoneesta myös löytyy.

Ligne Roset on yksi elämäni suurimpia oivalluksia, suorastaan palvon kyseistä merkkiä. Sitä saa Suomesta huonosti. Minä tiedän vain Skannon myyvän sitä, ja Skannosta pojan sänkykin on tilattu. Asia ei sinänsä ole ongelma, koska Skanno toimittaa koko Suomeen.

Tykkään tästä Travel Studio -sängystä edelleen aivan tosi paljon enkä varmasti koskaan halua luopua siitä osana kotimme sisustusta. Sänky on muhkean oloinen ja jämerä, mutta helposti liikuteltava, koska siinä on pyörät alla. Kalusteena se on Jensenien ohella laadukkainta mitä meidän talosta löytyy.


Jännityksellä odotan, kuinka kauan tämä Angry Birds -teema vielä saa armon esiteini-ikäisen pojan huoneessa. Oletan, että jokin kaunis päivä saan kuulla, että "heivaa jo äiti nämä linnut täältä jorpakkoon".

Koti kolmelle -blogin Anne kirjoitti juuri jokunen päivä sitten lastenhuoneen päivityksestä, ja siitä miten lasten kasvaessa tilan toiminnot muuttuvat ja tavarat vaihtuvat. Meillä tapahtuu juuri sitä samaa: suurin osa leluista on jo myyty kirpputorilla tai lahjoitettu eteenpäin, ja tällä hetkellä olennaista on miettiä erilaisten harrastusvälineiden, esimerkiksi juuri noiden tietokonehärpäkkeiden, säilytys.

Liitutaulunkin funktio on muuttunut, ennen sinne piirreltiin jotain hassuja juttuja, nyt sieltä löytyy esimerkiksi meillä vierailleiden tyttöjen "seinäkirjoituksia" :-)


2 kommenttia:

 1. Tosi kiva tuo sänky! Enpä ole vastaavaan törmännyt. Varavuodeasia on aina välillä tapetilla kun yökyläilijöitä tulee käymään. Meillä varavuoteena toimii vain varapatja, jota säilytetään lapsen sängyssä (en muutakaan paikkaa keksinyt), eli arjessa nukutaan tupla patjalla ja kaverin kyläillessä "vain" yhdellä :)

  Olen itse perusvärien ystävä, joten minun silmääni sininen, vihreä ja punainen samassa huoneessa toimii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varapatjojen säilyttäminen on painajainen. Siksi olenkin pyrkinyt siihen, että meillä on huonekaluja, jotka muuntuvat varavuoteiksi. Vuodesohvista en pidä, mutta meillä on tuo lapsen sänky varavuoteen kera, yksi sängyksi muuntuva nojatuoli sekä futon-sohva. Tuo Ligne Roset'n sänky vetää laatikkoonsa onneksi yhden patjan.

   Tuokin on kekseliäs idea, että säilyttää varapatjat sängyssä :-)

   Poista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!