sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pieniä sisustustekoja ruokailutilassa

Kotona on tapahtunut tai tapahtumassa paljon pieniä sisustustekoja, joista aion raportoida tänne blogiin - en meinaa saada päätetyksi mistä aloittaisin. Yritän lähitulevaisuudessa aktivoida myös asujen kuvausta, vaikkakin omien kuvien julkaisu onkin aina vähän jännittävää.

Kerroin jo aiemmin, että ruokailutila on kokenut pienen kasvojenkohotuksen. Aiempia kuvia voi katsoa täältä.

Mitä tapahtui?
 1. Vaihdoin verhot.
 2. Hankin uudet tabletit ja kynnysmaton.
 3. Laitoin AaC-tuoleihin pehmusteet.
 4. Toin pöytään pysyväksi elementiksi ruokaliinatelineen.


Tabletit ja kynnysmatot ovat Chilewichin ja ne on tilattu oululaisesta Sisustat-sisustussuunnitteluliikkeestä. Kynnysmatosta näkyy kuvassa vain kulma, mutta siitä minun pitää vouhottaa vielä ihan erillisessä postauksessa, ja laitan sitten lisää kuvia.


Olin ihan vähällä ostaa uudet verhot, mutta löysinkin kaapista nuo hieman retrohenkiset verhot, ja ajattelin toteuttaa käytännössä uutta minimalistisempaa elämäntapaani ja jättää yhden hankinnan tekemättä. Verhot vaativat vähän puuhaa, koska ne olivat liian lyhyet. Onneksi oli alakäänteessä varaa niin sain ne pidennetyksi.

Tykkään sellaisistakin verhoista, joissa on yhdistetty kahta eri kangasta. Nuo olisi voinut pidentää myös lisäämällä ylös tai alas kaistaleen mustaa kangasta.


Hayn AaC-tuoleihin olen havitellut pehmusteita, ja ostin nyt ensihätään Ikeasta tuollaiset pyöreät pehmusteet. Ne ovat ehkä aavistuksen liian pienet näihin tuoleihin, mutta silti ihan kivat. Tykkään. Näitä oli Ikeassa muistaakseni myös kahta eri harmaata.

Myös tuo ruokaliinateline on Ikeasta. Näin tämän telineen ensimmäistä kertaa Espanjassa, vuokraamassamme lomahuvilassa. Ihastuin siellä ideaan, että lautasliinoja on pöydässä aina eikä niitä tarvitse arkena erikseen kattaa eikä pöydässä tarvitse myöskään pitää talouspaperirullaa, joka ei mielestäni mikään ruokapöydän kaunistus ole, olipa teline miten designia hyvänsä.


Pöytä on BoConceptin, ja tuli meille aikoinaan eri värisenä kuin oli tilattu - piti olla ruusupuu - mutta kiitän onneani tuosta virheestä, koska tuo wenge on värinä varmasti huomattavasti paremmin aikaa kestävä. Tämä wenge on vielä kaiken kukkuraksi melkein musta. Tykkään tummien pintojen eleettömyydestä.


Muut ne vaan muuntavat kotiensa väritystä kevättä kohti kirkkaammaksi ja vaaleammaksi, kun taas minulla iski nyt tämä harmaa kausi. Ihme homma.

Mutta eikös näytäkin ihan kohtuullisen keväiseltä, kun verhot ovat vaaleat, servetit telineessään vihreät, ja sitten vielä nuo valkoiset tulput raikastamassa ilmettä?

5 kommenttia:

 1. Keväisen raikkaalta näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että jonkun muunkin silmään näyttää! *helpotuksen huokaus*

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Keväiseltä näyttää! Kylläpä nuo HAY:t näyttävätkin tyylikkäiltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset. Minun pitää itse oikein keskittyä katsomaan, että näen noiden AaC-tuolien kauneuden, kun olen niihin niin tottunut jo. Mutta kyllähän ne tyylikkäät ja kauniit ovat, olen samaa mieltä. Ja kaiken lisäksi niissä on mahdottoman hyvä istua.

   Poista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!