torstai 22. toukokuuta 2014

11 asiaa, 11 kysymystä ja 11 vastausta

Sain elämäni ensimmäisen - toivottavasti ei viimeisen - blogihaasteen Kodikkaasti neliössä -blogin Piialta. Kiitos Piia, tämän on huisinhauskaa.

Tässä ovat säännöt:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Haastettujen tulee valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa ja välittää tämä  haaste heille.
5. Sinun tulee kertoa blogissasi, ketkä haastat.
6. Et voi haastaa uudelleen sitä henkilöä, joka haastoi sinut.

Yksitoista on kyllä aika paljon! En tiedä keksinkö yhtätoista blogia, jonne haasteen sinkoaisin menemään!?! Mutta minäpä aloitan nyt kuitenkin helpoimmasta päästä eli jo esitettyihin kysymyksiin vastaamisesta.

11 asiaa minusta - aivan epämääräisessä assosiaatiojärjestyksessä

1. Olen monissa asioissa hirvittävän tarkka pilkunviilaaja. Esimerkiksi nyt saan varmasti ikuisuuden kulumaan siihen, että mietin, mitkä yksitoista asiaa minun olisi järkevää / sopivaa / mukavaa / perusteltua / edullista / ... kertoa itsestäni. Kontrollifriikki (minä) ei voi mitään asiaa tehdä liian heppoisin perustein.

2. Olen esteetikko. Rakastan kaikkea kaunista, ahdistun rumista ympäristöistä. Toisaalta näen kauneutta hyvinkin rosoisissa ympäristöissä. Onnellisimmaksi tunnen itseni, ja ajatuskin kulkee paremmin, kun ympärilläni on siistiä ja harmonista.

3. Stressaan ihan liikaa työasioita. Tämän tunnustaminen itselleni ja muille on ollut kova paikka, koska olen halunnut ajatella olevani työelämässä kova luu. En kuitenkaan taida olla. Työni on erittäin vastuullista ja oikeastaan päivittäin kovin kuormittavaa, joten painiskelen stressinhallinnan kanssa jatkuvasti. Opettelen luovuttamaan ja luopumaan liiasta täydellisyydentavoittelusta. Kaikkea ei ehdi tehdä sataprosenttisen hyvin.

4. Olen lukutoukka. Luen jatkuvasti ja aina. Minulla on yöpöydällä aina useampi kirja kesken. Yritän pysytellä kirjallisuuden suhteen ajan hermolla. Kirjallisuus on minulle rakkain taiteenlaji. Kirjallisuusharrastukseen lasken myös teatterin, koska teatteri on minulle ensisijaisesti tekstin henkiinherättämistä. Musikaalit ovat minusta aivan turhia juuri tästä syystä - niissä harvemmin teksti on pääosassa.

 
Kuva: Studio PSV / Reijo Koirikivi

5. Olen kielen ja viestinnän ammattilainen, joka on kuin ohimennen ja salakavalasti ajautunut tietohallinnon johtotehtäviin. En ole kovin teknologiaorientoitunut, vaan minua kiinnostaa lähinnä ihmisen ja teknologian suhde, se, miten ihmiset käyttävät teknisiä vempaimia ja millaisia tarpeita heillä on. Tietohallinnossa näen tärkeimpänä tehtävänäni ihmisten (työ)arkipäivän helpottamisen.

6. Minulla on ihana poika, tällä hetkellä 11-vuotias, ja ihana aviomies. Perhe on tärkeämpi kuin mikään muu elämässäni. Stressaan elämässäni muista asioista, mutta perhe on ilon ja onnen lähde. No jaa, pääasiassa :-) Onhan huoliakin aina...

7. Olen maailman epäurheilullisin ihminen. Inhoan hengästymistä, hikoilemista, kahisevia urheiluvaatteita, liikuntapaikkojen pukukoppien hajua, kilpailuhenkisyyttä, suoritusten mittaamista, uupunutta oloa urheilusuorituksen jälkeen, lihaskipuja jne. jne. En keksi liikunnasta ja urheilusta kertakaikkiaan mitään positiivista.

8. Rakastan tanssimista - tämä vastapainona edelliselle kohdalle. Mieheni kanssa harrastamme paritansseja aina kun hyvä tilanne tulee vastaan, vaikka kursseja emme ole enää pitkään aikaan käyneet.


Kuva: Studio PSV / Reijo Koirikivi
 
9. Olen käsityöhullu. Käsityöharrastukseni kulkee elämässäni aaltoillen: välillä ompelen, toisinaan kudon, sitten taas virkkaan, toisinaan askartelen kortteja, sitten hurahdan origameihin - aina jotain on tekeillä. Pitkään oli hiljaisempi aika, mutta tuonkin ajanjakson aikana tuli näperretyksi kaikenlaista kuin huomaamatta, muun muassa noin viisi metriä lakanapitsiä :-)

10. Hurahdin puutarhaharrastukseen noin 9 vuotta sitten kun aloimme rakentaa taloa. Luin kaiken mahdollisen ja osallistuin ahkerasti internetin puutarhapalstojen keskusteluihin. Olen oppinut aivan valtavasti muun muassa ahmimalla tietoa huikeasta määrästä puutarhalehtiä. Viimeisen vuoden aikana puutarhaharrastukseni on maltillistunut, se olikin välillä aika maanista :-)

11. Elän tällä hetkellä elämässäni sellaista vaihetta, jossa haluan rauhoittua ja karsia liikoja rönsyjä. En halua tehdä asioita, joista en pidä, koska elämä on liian lyhyt sellaiseen. Karsiminen tarkoittaa esimerkiksi tavaramäärien vähentämistä, kotitöiden suhteen keskittymistä olennaiseen, ihmissuhteissa energiasyöppöjen ihmisten seuran välttelemistä ja omaan perheeseen ja läheisiin keskittymistä. Joskus voi tulla taas aktiivisempi aika, mutta juuri nyt tuntuu hyvältä hidastaa.

Piian esittämät kysymykset

1. Luetko enemmän sisustuslehtiä vai blogeja?
Blogeja. Sisustuslehdistä minulle tulee vain Glorian Koti, muita lehtiä luen aivan satunnaisesti.

2. Jos voisit matkustaa mihin vain, minne lähtisit?
Miksi en voisi matkustaa minne vain, jos haluaisin? Olemme lomakohteena ihastuneet Thaimaahan, ja sinne varmasti matkustamme taas uudelleen. Muita kohteita, jotka ovat harkintalistalla, ovat Japani ja risteily Karibialla.

3. Lempijäätelösi?
Toffee-Puffet.

4. Kotiasusi?
Mustat trikoot/verkkarit pehmeästä, ohuesta kankaasta ja löysät paidat ja villatakit. Toisinaan leggarit ja mekko.

5. Onnistunein sisustusratkaisusi?
Oi, tämä on vaikea! Mainitsen nyt vaikka sen, kun talomme rakennusvaiheessa kävi ilmi, että poikamme huoneen läpi kulkee ilmastointiputki, siis pystysuunnassa. Sitä sitten ihmeteltiin, että mitä sen kanssa tehdään. Minä halusin siihen ympärille koteloinnin, ja keksin, että kotelointi maalataan liitutaulumaalilla. Koteloinnin ja sivuseinän väliseen koloon teetin puusepällä kiintokalusteena kirjahyllyn. Ratkaisu näyttää hyvältä, eikä ollenkaan siltä, että tässä on piiloteltu ilmastointiputkea :-)
 
 

6. Onko sisustustyylisi muuttunut vuosien varrella? Jos on, niin miten?
Pakostikin on muuttunut samalla kun itse olen aikuistunut ja kypsynyt, ja koska muoti muuttuu, se vaikuttaa aivan välttämättä siihen, mikä omaan silmään näyttää hyvältä. Ainakin minulle on selkiytynyt se, mistä pidän ja mistä en pidä. Kodin sisustuksessa tavoittelen eräänlaista kevennettyä hotellityyliä kun ennen ei ollut mitään sisustuksen punaista lankaa.

7. Paras matkasi tai matkamuistosi?
Loma Dubaissa muutama vuosi sitten oli perheemme ikimuistoinen luksusloma.

8. Lempikukkasi?
Pioni, sellainen tiivis, ei vielä levälleen avautunut.

9. Suurin sisustushaaveesi?
Kodinhoitohuoneen ja saunaosaston laajentaminen, ja samalla koko talon peräseinän siirtäminen parilla metrillä kauemmaksi. Tekisin myös sisääntulon uusiksi, haluaisin eroon ahtaasta tuulikaapista, jonka arkkitehti halusi väen vängällä meidän taloon piirtää.

10. Ostatko ennemmin uutta vai tuunaatko vanhaa?
Mieluummin tuunaisin, mutta käytännössä ostan enemmän uutta. Tässä rajoittaa myös aviomieheni maku, hänellä on hyvin trendikäs ja moderni sisustusmaku, johon epämääräiset tuunailut eivät sovi.

11. Älypuhelin vai tavallinen kännykkä?
Älypuhelin - ilman en enää mitenkään tulisi toimeen. Olen täysin addiktoitunut Facebookin ja sähköpostien selailuun kännykällä ja moniin appseihinkin, esim. karttapalvelut, Safari, Whatsapp...
 
Täytyypä jatkaa tämän haasteen seuraavat pykälät toisena päivänä. Nyt alkavat nimittäin silmät luppasemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!