torstai 29. tammikuuta 2015

Aamiainen rouvaseurassa

Meidän tien naisilla on tapana kokoontua toisinaan arkisin aamu- tai iltapäiväkahveille. Olen itse päässyt osallistumaan kahvitteluihin työni vuoksi melko harvoin, joten kun hyvä päivä löytyi, kutsuin heidät vuorostani meille. Mukava välillä osoittaa vieraanvaraisuutta eikä pelkästään ammentaa toisten vieraanvaraisuudesta.En ole mikään supertehokas emäntä, vaan tarvitsen rauhaa ja aikaa valmisteluihin. Heräsin seitsemältä touhuamaan ja kello kymmeneltä kaikki olikin kahvinkeittoa ja teen haudutusta vaille valmista. Inhoan sitä, kun vieraiden ollessa jo talossa huomaan, että osa tarvittavista astioista on vielä astianpesukoneessa ja kahvipannukin pesemättä. Nyt ehdin näpsäistä pari valokuvaakin ennen ensimmäistä ovikellon rimpautusta.


Tarjoilujen suhteen en lähtenyt merta edemmäs kalaan. Tähän mennessä rakkaat rouvaystäväni jo tietävät, että minä en juurikaan leivo, joten itsetehtyjä sämpylöitä tai pullia tai muuta sellaista luksusta on turha meillä odottaa. "Stockmannin äidit" hoitavat nämä asiat paljon paremmin kuin minä.

Tarjolla oli raakapakastettuina paistettuja croissantteja kera erilaisten täytteiden, tuoretta ananasta ja mansikoita sekä aleksanterinleivoksia suupaloiksi leikattuna.


Parituntinen vierähti aamiaispöydässä, ja olisin halunnut pitää ystävät meillä rupattelemassa vaikka koko päivän, mutta kaikkien piti kiirehtää askareilleen, joku koulun penkille, toinen opettajaa tapaamaan ja kolmas töihin.

Minusta on hauskaa miettiä sosiaalisten tilanteiden jälkeen, mistä loppujen lopuksi puhuttiin. Aikoinaan nelikymppissynttäreilläni olin askarrellut kaikkiin pöytiin vihkoset, joissa oli kysymyksia, muun muassa: "Mistä illan aikana juteltiin?"

Tänä aamuna juttelimme sekä vakavista että keveistä asioista:

- kasvavia lapsia vaanivista vaaroista, alkoholista, huumeista, sydänsuruista
- tyytymättömyydestämme Oulun kaupungin kykyyn hoitaa teiden auraaminen
- saamistamme palautteista lasten koulunkäyntiin liittyen, lastemme luonteiden eroista
- hiihtämisestä
- naapuruston erilaisista kasvatusfilosofioista ja niiden yhteentörmäyksistä
- meidän ruokailutilan sisustusratkaisuista, erityisesti hirvestä seinällä
- terveydestä ja työssä jaksamisesta

Aamu oli erittäin virkistävä. Yritän joka päivä muistaa syitä kiitollisuuteen - tänään olin kiitollinen ystävistä.


6 kommenttia:

 1. Hei! Sain omaan blogiini haasteen osallistua keräämään luonnosta roskia. Haastan mukaan blogeja, jotka kiinnostavat minua. Jos löytyy aikaa osallistua käväise blogissani Isoa elämää pienesti, sieltä löytyvät ohjeet.

  Tänne palaan vielä ajan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Salamanteri ja kiitos haasteesta! Kävin tsekkaamassa sen blogissasi ja kannatan ajatusta mitä lämpimämmin. Tänä keväänä en kyllä ehtinyt mukaan. Täytyypä muuten käydä lukemassa muiden haastettujen jutut, että tuliko niitä roskia kerätyksi :-)

   Tervetuloa lukemaan blogia - pahoittelen viimeaikaista päivitystahtia...

   Poista
 2. Voi kuinka kuulostaakaan mukavalta idealta tuo kahvittelu. Sellaista nykyajan yhteisöllisyyttä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jori, sitäpä juuri. Ystävyys naapureiden kanssa on ihan parhautta: ystävät ovat fyysisesti aina lähellä, yhteydenotto sujuu helposti sen kuin kävelee terassinovesta sisään ja huutaa 'huhuu!' ja kynnys kutsua toisia kylään on matala kun kaiken aikaa ollaan tekemisissä ja ollaan nähty toisemme yöpaidoissa ja kaikenlaisen sekamelskan keskellä - eipä tarvitse ainakaan yrittää esittää mitään :-)

   Poista
 3. Hei, mitä kuuluu? Reilu pari kk mennyt ilman postausta, niin ajattelin huhuilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Salla! Blogi on tosiaan ollut aivan täysin suunnittelemattomalla tauolla, mutta ei missään tapauksessa kokonaan unohduksissa. Elämä kulkee (ainakin minun kohdallani) sellaisissa aalloissa, että välillä yksi asia on mielenkiinnon kohteena ja sitten kiinnostus vähenee palatakseen sitten taas. Useampikin blogiaihe on mielessä kytemässä kunhan vain saisin aikaiseksi purkaa kuvat kamerasta ja ryhtyä hommiin. Ehkäpä jo tänä iltana - en kyllä lupaa mitään :-)

   Kiitos kyselystä kuitenkin - se lämmittää mieltä!

   Poista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!