perjantai 2. tammikuuta 2015

Lampaantaljakuume

Olen saanut päähäni, että meidän ruokailutilamme tuolit vaativat pehmustuksekseen lampaantaljat. Lampaantaljakuume on vallannut minut yllättäen, koska en suoranaisesti ole ollut niiden suuri ihailija tähän asti.

Olenkin jo monesti maininnut siitä, miten sisustusmakuni on pikkuhiljaa muuttunut (ja jatkaa muutostaan) kohti pehmeämpää ja runsaampaa tyyliä, poispäin puhdaspiirteisestä skandinaavisesta minimalismista. Lampaantaljat tuntuisivat olevan osa tätä kehitystä. Oma osansa on tietysti silläkin, että taljoja on nähty paljon sisustuslehdissä ja blogeissa, se vaikuttaa omaan makuun väistämättä.


Ruotsalaisella, laadukkaisiin lampaannahkatuotteisiin keskittyvällä Shepherdillä (linkki) on oma sisustustuotteiden mallistonsa, johon kuuluu perinteisen mallisia lampaantaljoja mutta myös pyöreiksi leikattuja pehmusteita ja lampaannahalla päällystettyjä kuutiojakkaroita. Parhaiten Shepherd kai tunnetaan tossuistaan.


Shepherdillä taljan värin ja sen karvan pituuden voi valita melko monesta vaihtoehdosta. Harmillista, että en ole missään sisustuskaupassa nähnyt näitä tuotteita kovin laajaa valikoimaa, ja nettikaupoista löytyy vain niitä iänikuisia tossuja.

Minusta nuo sinertävät ja harmaat, erityisesti lyhytkarvaiset, ovat aivan ihania, mutta järkevästi ajatellen meidän alakerran värimaailmaan kävisivät parhaiten valkoisen ja ruskean  sävyt.


Taidankin lähipäivinä kiertää muutamat oululaiset sisustusliikkeet, lähden siis lammasjahtiin. Tähän kuumeeseen on vain yksi mahdollinen hoito!


(Kuvat: Shepherd)

4 kommenttia:

 1. Tulikohan viestini.. No joka tapuksessa varalta kommentit uudelleen.. Kruunukalusteessa oli syksyllä ihania lyhytkarvaisia "lampaita" useassa värissä :) Onnea metsästykseen! Ja kerrohan miten kävi - millaisia oli valikoimat ja hintavertailukin olisi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tainnut ennen tätä tulla mitään viestiä - jokin meni pieleen...? Täytyypä raportoida kun asia etenee. Sain jo sen verran tietää, että Elloksella on noita Shepherdin taljoja, hinnat oli jotain sellaista 80-90 euron luokkaa. Joku vinkkasi, että Anttilassa on alennuksessa viidenkympin tietämillä. Spaziossa kävin, sielläkin oli ihan kivoja, oisko hinta ollut jotain 90 euroa. Ostamaan en ole vielä päätynyt mitään...

   Poista
 2. Juuri meinasin samaa sanoa, että spaziolla olen nähnyt ihania taljoja. Minäkin hulluna niihin, näyttävät ja ennen kaikkea tuntuvat ihanilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt vähän tehnyt hinta-arviota, ja niin ihania kuin nuo Shepherdin taljat ovatkin (ja Spaziossa lienevät jotain vastaavaa merkkiä, ei ollut kyllä Shepherd), niin hinta on kyllä vähän liian korkea, en raaski montaa sataa euroa tähän sisustusvillitykseen upottaa. Täytyy käydä tsekkaamassa, miltä Jyskin, Askon ja Bilteman halpistaljat vaikuttavat :-)

   Poista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!