maanantai 27. tammikuuta 2014

Henkareita lisää kiitos

Siivosin tässä taannoin eteisen takkikaapin(kin) ja heittelin sieltä mäkeen turhat takit roikottamasta. Nyt siellä on tilaa, mutta liian vähän henkareita, edelleen, vaikka takkimäärä väheni.

Pikaisen surffailun tuloksena päättelin, että aikoinaan Formwerkistä ostamaamme henkarimallia ei enää mistään löydy, joten nykyisten roikottimien kavereiksi pitää valita jokin muu malli. Ja kun ajatusta tässä vien pidemmälle, voipi käydä niin, että Formwerkin kapistukset päätyvät yläkertaan makuuhuoneeseen, missä minulla on vaatteita esillä Hayn Loop-naulakossa. Kun on kerran esillä, olisi hyvä olla nätit henkarit, tuumaan ma.

Mutta asiaan - ne eteisen henkarit. Architonic-sivuston kautta minulle avautui aivan valtava maailma design-henkareita ennen kuin ehdin edes luottokauppaani AmbienteDirectiin kurkistaa.

Tässäpä seitsemän kärki löytämiäni vaihtoehtoja.

Schönbuchin malli 0102 on musta ja tyylikäs. Neljän kappaleen setti maksaa merkin omassa nettikaupassa Saksassa 80 €.

(Kuva: Schönbuch Shop)

Rexite-merkkinen Gru on minun mieleen, varsinkin nuo läpinäkyvät ja punaiset, mikseivät mustatkin. Tämä on minulle ennestään tuntematon merkki, enkä tiedä, mistä näitä voisi tilata enkä näin ollen tiedä hintaakaan.


(Kuva: Rexite)

Toinen uusi merkkituttavuus on Cascando, käykääpä ihailemassa heidän henkarivalikoimaansa - taivaallisen kauniita! Nappasin suosikkilistalle kolme mallia. Ensimmäinen on Chrome, joka on erittäin samannäköinen kuin ne meidän nykyiset Formwerkin henkarit.

 
Toinen on Round 20A, jossa ultra-moderni muotokieli. Meneekö virtaviivaisuudessaan jo vähän överiksi? Ja miksi ihmeessä tämän nimi on Round, kun tämä on pelkkää kulmaa koko tuote?
 
 
Kolmas on Pole, jossa on aivan herkkuvärivaihtoehdot. Pole-henkareilla saisi kaappiin hienon värikimaran, harmi vaan, että juuri tuo väriskaala ei meidän alakertaan passaa, ennemminkin nuo Grut, punaiset, mustat ja kirkkaat sopisivat meille alakertaan. Jos siis sellaista värikimaraa tavoittelisi. Polen siniset ja lilat taas sopisivat makuuhuoneeseen ihan just täsmälleen.
 
(Kuvat: Cascando)

Lähin kauppa, joka myy Cascandon tuotteita on näemmä Kööpenhaminassa enkä löytänyt verkkokauppojakaan pikaisella etsinnällä. Sen sijaan Münchenistä, jonne olen menossa ensi viikolla työmatkalle, löytyy yli 20 liikettä, joissa myydään Cascandoa. Pääasiassa nämä ovat toimistokalusteliikkeitä, joista ei koskaan tiedä, ovatko ne todellisia sisustuskauppoja, joista voi ostaa pientavaraa vai ennemminkin isoja yleisten tilojen sisustukseen erikoistuneita suunnittelutoimistoja. Sehän selviäisi soittelemalla tai sähköpostia lähettelemällä, mutta en taida jaksaa vaivautua.

Ja sitten on Magisilta Hercules, jota en kyllä Magisin sivuilta löytänyt, mutta ehkä heillä on vain uusin mallisto siellä esittelyssä. Hercules on ihan superretron näköinen, ja itse asiassa tulee mieleen, että tämäntyyppisiä saattaisi löytyä kirpputoreilta ihan pikkurahalla, joten en ole varma olisinko valmis tähän investoimaan. AmbienteDirect myy Magisia, Herculeksen hinta on 25 € / kpl. Näyttäisi olevan valikoimassa oranssina ja valkoisena.


(Kuva: Architonic)

Ja tässä vielä suomalaisen Innon Next, joka menee myös selkeesti suosikkeihin. Innon tuotteita, joista minulle tunnetuin on Oka-naulakko eri muodoissaan, myy Finnish Design Shop, mutta ei siellä ollut näitä eikä muitakaan Innon henkareita.Ihmetyttää, ettei Kartellilla ole henkareita valikoimassaan, ei ainakaan ole tullut vastaan.

Ja toinen asia, joka ihmetyttää on, että melkoiseksi metsästykseksi menee, jos haluaa itselleen nätit henkarit. Hayn Wire-henkareita on kyllä joka paikassa tyrkyllä, mutta se on minusta samannäköinen kuin pesuloiden ilmaisrimpulat, että niitä ei meille kyllä ainakaan tule!

2 kommenttia:

  1. Design-naulakkoripustimia voi myös tilata Apuhara Oy:stä, joka toimii Itä-Helsingissä. Kotisivuilla osoitteessa http://www.apuhara.fi/ks.htm löytyvät desing-henkareita kymmeniä erilaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin ensin, että "apuraha" ja ihmettelin, että miten tuon nimisestä firmasta voi saada henkareita :-D Mutta tuollahan oli tosiaankin vaikka miten kivoja juttuja, tuhannet kiitokset vinkistä. Pitäisikin tehdä uusi postaus henkareista, ostin nimittäin pari settiä tosi kivoja halpishenkareita Gigantista (kyllä vain, kassojen oheen sijoitelluissa laareissa on myynnissä kaikenlaista), ja muutakin henkariasiaa olisi.

      Poista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!