perjantai 24. tammikuuta 2014

Perjantain punaiset

Luin tänä aamuna jostain blogista - jota en nyt enää löydä! - kirjoituksen sinisestä väristä ja sen vaivihkaisesta hiipimisestä koteihin tauon jälkeen. Postauksessa ja kommenteissa oltiin herttaisen yhtä mieltä siitä, että sininen oli suosiossa jokin aika sitten (itse veikkaisin reilua kymmentä vuotta), mutta että nyt aika alkaa olla kypsä antaa siniselle jälleen mahdollisuus.

Suhtaudun itse siniseen kutakuinkin samoin. En kuitenkaan ihan absolutisti ole sinisen suhteen ollut, kyllä sitä meiltä löytyy, makuuhuoneista paljonkin.

Mutta asia on kuitenkin selkeästi niin, että lempivärini on punainen! Ja sen kyllä huomaa!

Blogikodit kautta linjan ovat hyvin hillityn värisiä tai mustavalkoisia, joten taidan olla sisustusblogien kauhukakara, koska en siihen muottiin oikein mitenkään istu.

Perjantain kunniaksi lataan tänne muutaman palan punaista meidän kodista. Eikä tässä vielä kaikki! Nyt pysyttelin ainoastaan keittiön alueella, mutta värejä riittää minne vain menee: punaista, tummanruskeaa, sinistä, violettia, pinkkiä, limenvihreää...

Meidän keittiön alakaapit ovat punaiset (yläkaapit sitten hillitymmin bambua, lasia ja metallia). Yhdistän mielelläni punaiseen keittiöpyyhkeinä raikkaita, kirkkaita värejä, yleensä punaista ja valkoista. Kodin Ykkösestä löysin taannoin setin tällaisia kivoja sinivalkoisia ruutupyyhkeitä kera pinkkien pompuloiden. Viininpunainen ja pinkki eivät tietysti ole maailman tyylikkäin yhdistelmä, mutta oikeastaan pinkki näyttää tuota tummaa punaista vasten lähinnä punaiselta, joten ei häiritse.Punainen joulutähti punaisessa ruukussaan on asettunut meille taloksi. Yleensä joulutähdet kuolevat heti joulun jälkeen, mutta tämä pukkaa uusia lehtiä. Joulutähden takana, kulhossa, on huovuttamiani palloja, joista kokoan mattoa. Näitä palloja meillä on "sisustuselementteinä" ympäri taloa eri muodoissaan, ja aikamoisen värikimaran nekin muodostavat, kuitenkin viileissä väreissä eikä lempiväriäni viininpunaista löydy näistä. Pinkkiä oli luonnollisesti pakko saada mattoon.


Siivosin ränsistyneen istutuksen pois sohvan pöytätasolta, ja istutin tämän pikkuisen mehikasvin omaan ruukkuunsa - tietenkin punaiseen, kuinkas muuten.


Naapurinrouva toi minulle tuliaisiksi paketin Tigerin sydänrättejä, ja nämähän toki meidän keittiöön sujahtavat mukavasti, ja vieläpä muodostavat söpön parin Ikean tiskiharjan kanssa. Tämä on muuten ainoa tiskiharja, jota suostun enää käyttämään, joten tasaisin väliajoin täytyy hankkia täydennyksiä. Joskus repäisen ja hankin harjan erivärisenä. Liika väriharmonia alkaa näyttää tylsältä. Joskus on kiva yhdistää punaiseen vaikka keltaista tai vihreää, ettei mene elämä ihan yksitotiseksi.


Jatkoin kameran kera keittiön kulman taakse, ja totesin, että punaisia elementtejä tulee vain lisää ja lisää vastaan, joten pistin kameran pois ja aloin miettiä mitä sinistä meiltä löytyy.

Viikonlopun päätteeksi siis ehkä vielä postaus nimeltä Sunnuntain siniset - tai miksei Viikonlopun violetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!