keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Iski vimma elävöittää portaikkoa

Olen alkanut tuumia, pitäisikö meidän portaikkoa jotenkin elävöittää.


Jos nyt suunnittelisin tätä taloa, haluaisin toteuttaa noiden pienten ruutujen sijaan tähän yhtenäisestä lasista erkkerin. Kadehdin meidän naapureiden arkkitehtuuria, heillä on sellainen kahden kerroksen läpi kulkeva lasituubierkkerihommeliini, josta on hienot näkymät joka suuntaan, varsinkin toisesta kerroksesta. Tässä linkki kuvaan naapuritalon lasierkkeristä, kuva on arkkitehtitoimisto Archeuksen. (Esimerkiksi meidän takapihaa on kiva katsella tuolta kakkoskerroksesta vähän epätavanomaisemmasta näkökulmasta. Meidän talo on siis tuota kuvaa katsottaessa heti seuraava talo oikealla.)

Ehkä joskus vielä toteutan haaveeni ja laajennan meidän taloa tästä portaikon kohdalta ulospäin.

Mutta nyt on siis kyseessä portaikon arviointi nykyasussaan. Tässä näkymä alakerrasta ylöspäin:


Näkymä keskitasanteelta ylöspäin. Takana näkyvä huone on työhuone. Aikomuksenani on siirtää tuo Louis Poulsenin valaisin keittiönpöydän yläpuolelle. Ja ihan todella meinasin tuoda keittiön valaisimen työhuoneeseen, mutta tämän ratkaisun kanssa aviomies nikottelee vielä. Voi olla, että keittiönpöydänlamppu meneekin myyntiin.


Tästä alla näkyvästä kuvakulmasta käy sitten ilmi se asia, mikä minua on alkanut hieman häiritä: näkymä on kaikessa minimalistisuudessaan suorastaan ankea! Eikö tämä tila pitäisi jotenkin sisustaa, stailata, pukea, elävöittää?!?


Ennen tuossa välitasanteella oli valtavat kasat aikakauslehtiä, jotka aina ärsyttivät minua siinä ollessaan, ja olin kovin tyytyväinen kun sain ne siivotuksi pois. Nyt tuntuu, että tuo ikkunoiden edusta suorastaan huutaa jotain elementtiä.


Ja kuten aina, minulla on tietenkin idea - ja jopa aviomiehen hyväksymä sellainen. Ajattelin ottaa ja maalata kapean sivupöydän, joka tällä hetkellä on ruokailutilassa, ja tuoda sen tähän tasanteelle. Sivupöytä ei ole kuin metrin mittainen, joten se saattaa yksinään näyttää vähän nököltä tässä, mutta jos sen rinnalle toisi vaikka isossa lasiastiassa jonkin lisäelementin: pähkinäpuun oksia tai viinipullonkorkkeja tai muuta sellaista. Jos pelkkä koristeleminen tökkää (kuten minulla usein tökkää), pöydän rinnalle voisi tuoda vaikka naulakon, ja ripustaa siihen käsilaukkuja. Äh, jälkimmäinen on varmaan huono idea.

Mutta vielä hullummaksi menee: Mitäs jos tuohon tilaan laittaisi katosta amppelikasveja roikkumaan? Koska portaikon tasanne on talon seinän ulkopuolelle ulottuva erkkeri, sen "katto" on matalammalla kuin varsinainen huonekorkeus on tässä. Katso tämän jutun ensimmäinen kuva, jos ei hahmotu.

Sen sijaan matto tuossa tasanteella menisi jo ihan överiksi. Näkemyksiä?

Tässä tällainen tyylikäs suunnitelma, kyllähän tästä saa hyvän käsityksen mitä tarkoitan sillä elävöittämisellä. Eikös vaan? Ne amppelit puuttuvat, juupa juu.

2 kommenttia:

  1. Ihana portaikko ja voi miten upeat pienet ikkunat!

    Minä tykkään portaikosta tuollaisenaan, yksinkertaisen kauniina. :) Mutta ymmärrän hyvin sen, että välillä oma silmä haluaa muutosta. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Marjukka! Täytyy myöntää, että itsekin ihan vasta havahduin siihen, että voishan tuonkin tilan jotenkin ottaa haltuun. Aikaisemmin ajattelin, että mitä sitä suotta hyvää arkkitehtuuria tuunaamaan (lue: pilaamaan) :-) Olen aika pelkistetyn ystävä... Joten tämä jää nyt vielä harkintaan...

    VastaaPoista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!