torstai 7. elokuuta 2014

Auringonpaistetta olohuoneessa

Blogi on ollut kertakaikkisen kesäterässä viime viikot.

En voi edes väittää, että olisin ollut ulkona nauttimassa auringonpaisteesta, koska olen oikeastaan jo ihan kyllästynyt helteeseen. Silti ei ole tehnyt mieli istahtaa tietokoneen ääreen blogia kirjoittamaan. Somessa kyllä olen ollut aktiivinen koko kesän. Tätä nykyä löytyy minulta myös Instagram-tili, ja senkin nimi on ihanaarki. Saa tulla seuraamaan.

Tänään kunnioitin vasta siivottua taloa räpsimällä kuvia olohuoneesta, joka kylpi valossa. Aurinko loi ihania raitojaan mattoon, sohvaan ja seinälle.


Meidän olohuonetta hallitsee suurikokoinen, Taidekeskus Salmelasta hankittu Annuli Viherjuuren maalaus, joka edustaa juuri sitä taidesuuntausta, josta itse pidän todella paljon: modernia, mutta mukana ripaus jotain esittävää, mieluiten jonkunlaisia ihmishahmoja. Tätä työtä ovat jotkut kritisoineet sopimattomaksi olohuoneeseen, siinähän kaulailee pariskunta lakanoissa hellässä syleilyssä, mutta minusta se on juuri sopiva meidän kotiin, joka on täynnä rakkautta.


Viihde-elektroniikkaa olohuoneestamme löytyy vain kahden B&O:n kaiuttimen ja yhden Sonos-boksin verran. Olohuone on meillä ensisijaisesti varattu seurusteluun, ja esimerkiksi televisiota ei täällä suvaita.


Olohuoneessa ei tällä hetkellä ole sohvapöytää, ja keskilattia näyttää hieman tyhjältä. Epäkäytännöllistäkin sohvapöydän puuttuminen on, kun olohuoneessa kuitenkin pitää toisinaan kahvikupille ja pullalautaselle olla laskupaikka - jos siis niitä vieraita sattuisi käymään. Meillä oli sohvan edessä ennen kaksi pientä neliönmuotoista pöytää, mutta möin toisen niistä pois, ja toinen kulkeutuu aina mieheni mukana kirjastohuoneeseen apupöydäksi, kun hän tekee siellä töitä. Yksi ihan lähiajan hankinnoista onkin sohvapöytä tai kaksi.

Myös matto on jollain aikavälillä menossa vaihtoon. Pidän juuri tuollaisista paksuista villamatoista, mutta haluan yksivärisen.


Kirjastohuoneen ovelta katsottuna, sohvasta poispäin, näkyy takka, jonka takana on ruokailutila. Rahit on hankittu lisäistuimiksi ja laskutilaksi. Ne voi myös halutessaan siirtää sohvan eteen, mutta pidän niistä eniten ikkunan edessä.


Tyynynpäälliset olen teettänyt Eurokankaassa. Tämä hassu lehtihöpsötys oli päähänpistoni, kun hain jotakin kangasta, jossa olisi vähän särmää, kolmiulotteisuutta tai muuta tavallisuudesta poikkeavaa.

Haaveenani on loihtia olohuoneeseen tyyli, joka olisi kuin hotellin aula tai hotellisviitin oleskelutila. Hotellityyliin kuuluvat yleensä suuret, paksut matot ja verhot, mutta verhoja en ole vielä valmis tähän tilaan tuomaan. Sen sijaan pöytä- ja lattiavalaisimet kuuluisivat ehdottomasti asiaan. En vain millään pääse eteenpäin valaisinvalinnoissa.

Onneksi otan sisustamisen prosessina enkä projektina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!