keskiviikko 27. elokuuta 2014

Valoa makuuhuoneen lukutoukille

Jatketaanpa sitten niiden pienten sisustustekojen linjalla. Viime viikonloppuna saimme asennetuksi makuuhuoneeseen uudet lukuvalot.

Höhöö, ei pitäisi sanoa "me", koska mieheni teki työt ja avustajanakin hääräsi tällä kertaa poikani. Minä kävin vain määräilemässä, mihin kohtaan asennetaan ja laatua valvomassa. Työnjohtotehtävissä siis.


Tilasin valaisimet Valaisintalo-fi-verkkokaupasta, ja kyseessä eivät mitkään erityiset design-lamput ole, en edes muista mikä näiden merkki tai mallin nimi on. Kävin kyllä sinnikkäästi läpi kaikki mahdolliset merkit, koska otan mielelläni kotiin aikaa kestäviä, laadukkaita esineitä, ja olen niistä valmis pitkän pennin pulittamaankin.

Tällä kertaa minulla oli kuitenkin niin tarkka määritelmä käytettävyydelle, että oli pakko selata läpi noita hyvin laajojen valikoimien nettikauppoja. Tuota Valaisintaloa voin kyllä lämpimästi suositella, esimerkiksi toimitus oli uskomattoman nopea.


Ja tämä malli onkin meille ihan täydellinen. Etsin siis pinta-asennettavaa mallia, jossa katkaisin on johdossa tai valaisimessa itsessään. Halusin mahdollisimman kevytrakenteisen, mielellään harmaan tai metallinvärisen mallin. Lisäksi valaisimen piti olla tarpeeksi ulottuva niin että se toimii nimenomaan tehokkaana valonlähteenä sängyssä lukijalle ja sen piti yltää yli paksun sängynpäädyn. Myös säädettävyyttä piti olla, jotta valon saa myös suunnattua pois ja toisaalta mielellään niinkin, että näillä saa valaistuksi tarvittaessa koko huoneen.

Poistatimme katosta valaisinpistokkeen kokonaan ja peitimme sen peitelevyllä. En vaan kertakaikkiaan saanut kattovalaisinta tuntumaan ja näyttämään hyvältä makuuhuoneessa. Tuntui ihan hassulta, että sängyn yläpuolella roikkuu jotain.


Makuuhuoneeseen on lisäksi tulossa pöytävalaisin vasta hankkimamme Valantin lipaston päälle. Se ajaa sitten sitä tunnelmavalaistusasiaa ja toimii myös lisävalona, jos yleisvaloa tarvitaan. Tosin nämä lukuvalokaunokaiset ovat valaisuteholtaan sellaista luokkaa, että kun valaisimen kaulan nostaa suoraksi, koko huone valaistuu.


Sen tunnelmavalaisimenkin olen jo valinnut ja AmbienteDirectistä tilannutkin. Siitä, lipastosta ja lipaston yläpuolisesta seinästä asiaa myöhemmin. Olen ihan täpinöissä, kun makuuhuoneen sisustus alkaa olla pikkuhiljaa siinä kuosissa, mihin olen sitä vuositolkulla kehitellyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!