maanantai 11. elokuuta 2014

Tuliaisia Japanista

Olen aivan hullaantunut kaikenlaisiin japanilaisiin tavaroihin! Mieheni on nyt lyhyellä aikavälillä käynyt Japanissa kaksi kertaa työmatkalla, ja kummallakin kerralla tuonut mukanaan jos vaikka mitä ihanaa.


Mustaa teetä ihanassa pinkissä vetoketjupaketissa.

Kun ostat kaupassa tavaran Japanissa, se kääritään ensin kauniiseen paperiin ja laitetaan sitten vasta muovikassiin - ja muovikassitkin ovat kyllä muovikassien aatelistoa, laadukkaan oloista paksua muovia ja usein kauniisti suunniteltuja. Kovin ekologista tällainen moneen kertaan pakkaaminen ei ole - varsinkin kun ennen sitä pakkauspaperikerrosta tavara saattaa olla jo laatikossa! - mutta toisaalta tällainen huolenpito tavarasta ehkä auttaa kunnioittamaan kutakin tavarakappaletta eri tavalla kuin tusinamuovipussiin heitetty nyssäkkä.Banaanileivonnaisia rasiassa ja kokkiveitsi toisessa.

Olipa kyse karkkipussista, teepakkauksesta, askartelutarvikkeista tai mistä vaan mitä tuliaisiksi olemme pojan kanssa saaneet, pakkaukset (ja toki niiden sisällä olevat tavaratkin) ovat kauniisti suunniteltuja ja iloisen värisiä.

Oman säväyksensä pakkauksiin tuovat tietysti japanilaiset kirjainmerkit, joista en mitään ymmärrä, ja jotka ehkä juuri siitä syystä näyttävät lähinnä koristuksilta.


Rooibos-teetä, toinen 'Relaxation' ja toinen 'Beauty'.

Olen kiinnittänyt huomiota myös tavaroiden mukana tulevaan dokumentaatioon. Edellisellä kerralla sain tuliaisiksi askartelutarvikkeita, muun muassa origamipapereita, joita olin toivonut. Joissain origamipaperipakkauksissa oli mukana pieniä kirjasia, joissa oli hyvin innovatiivisia ohjeita. Kyseessä eivät olleet perinteiset origamiohjeet, kurjet ja kukkaset ja sen sellaiset, jotka myös ovat kivoja, vaan näytettiin miten tehdään pieni paperitasku eväille tai kääre kukille tai viinipullolle tai pienet viirit koristamaan leivoksia.

Tällä kertaa sain kangaskaistaleen, jonka mukana tuli ohjevihkonen kera ideoiden mitä kangassuikaleella voi tehdä. Kääräisisinkö päähän vai taittelisinko siitä kuitenkin suojuksen kasvopaperilaatikolle tai eväsboksille?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!