perjantai 26. syyskuuta 2014

Kodinhoitohuonekateus ja sen jälkiseuraukset

Tunnen loppujen lopuksi harvoin sellaista kipeää kateutta kuin lukiessani Näköisiä kulmia -blogin Hannan kirjoituksen ja katsoessani kuvat hänen perheensä vaatehuone-kodinhoitohuoneyhdistelmästä (klik). Hannan talossa kodinhoitohuone sijaitsee yläkerrassa ja näin ollen koko pyykkihuolto tapahtuu siellä.

Hannalla on ollut järki päässä talonsuunnitteluvaiheessa. En käsitä, että itse tein sen virheen, että sallin arkkitehtimme piirtää kodinhoitohuoneen (a) alakertaan ja (b) saunatilojen yhteyteen. Nyt olemme sitten siinä kurimuksessa, että likapyykkiä kuljetetaan ylhäältä alas, puhdasta pyykkiä alhaalta ylös, yläkerran huoneisiin syntyy pieniä pyykkikasoja ja vieläpä saunomis- ja peseytymisnautinto kärsii, kun pyykkirumba näkyy sauna- ja pesutiloissa.

Ei ole helppoa siirtää valmiissa talossa kodinhoitohuonetta yläkertaan - vaikka olen minä erinäisen kerran mielessäni taloa uuteen uskoon muokannut.

Se, mitä ei voi muuttaa, pitää hyväksyä. Minä hyväksyin vihdoin yläkerran pyykkikasatosiasian ja hankin sinne pyykkikorin.Pyykkikori on niitä kodin tavaroita, joita on vaikea sietää silmissään. Siksi pyykkikorin pitää ehdottomasti olla kaunis. Ja sitä Ferm Livingin musta, metallinen Wire-kori todellakin on.Korilla on paikkansa makuuhuoneessamme, täsmälleen sillä kohdalla, mihin niitä pyykkejä aina kertyy. Nyt edellytän koko perheeltä - mukaan lukien itseni - sellaista ryhtiliikettä, että yläkerrassa se yksi ja ainoa sallittu paikka laskea likaantunut vaate käsistään on tässä. Muita kasoja ei sallita. Sallittua on toki kiikuttaa likapyykki samantien alakertaan kodinhoitohuoneen pyykkikaappiin - mutta eihän sitä kukaan tee, en minäkään.
Hyvin toimii varsinaisessa tehtävässäänkiin, ei pelkästään olemalla kaunis! Ehkä Hannan kodinhoitohuoneonni on nyt astetta helpompi kestää.

2 kommenttia:

  1. Tuossa pyykkikorissa on ymmärtääkseni sekin hyvä puoli, että on kevyt ja ehkä myös helppo kantaa portaissa. Ja kaunishan se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tuon nappaa helposti mukaansa ja sitä on helppo roikottaa kädessä. Täytyykin tänään testata tuokin :-)

      Poista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!