lauantai 20. syyskuuta 2014

Nyt puikoilla: silkkiliivi

Olen ollut ihan mahdottoman kurinalaisena, ja saanut edistetyksi monia keskeneräisiä käsitöitäni - lukuunottamatta niitä, joiden ohje on kadonnut. (Mitä sellaisessa tilanteessa tehdään? Heitetäänkö koko hieno työ menemään, vai säilytetäänkö arvoitukseksi muuttunutta tekelettä hamaan tulevaisuuteen?)

Nythän on kuitenkin niin, että rajansa ihmisen kurinalaisuudellakin. Pistin alulle uuden työn.

Jos ihan tarkkoja ollaan, niin tämä ei ole ihan täysin uusi työ, koska nämä langat ovat minulla olleet odottamassa sen juuri oikean ohjeen löytymistä. Sitä kauppaa, josta nämä langat on ostettu, ei ole enää edes olemassa.


Olen ostanut langat sitä varten, että neulon niistä itselleni liivin, siis sen tyyppisen, mitä voi pitää valkoisen kauluspaidan kanssa. Tässä eräänä päivänä kahlasin läpi satoja Dropsin ohjekirjastosta löytyviä ohjeita ja löysin vihdoin mieleiseni.


Minähän en kertakaikkiaan osaa tehdä mitään käsityötä ihan suoraan ohjeesta, vaan alan säveltää jo ohjetta ensimmäistä kertaa silmäillessäni. Tässä tapauksessa silmukkamäärä piti räätälöidä langan mukaan, ja yrityksen ja erehdyksen kautta hakea kohdalleen. Aion myös tehdä liivin takakappaleesta sileän ja etuosan yksiosaisena ilman nappeja toisin kuin ohjeessa.

Saapa nähdä miten onnistun.


Lanka on joka tapauksessa ihanaa. Se on BC Garnin Tussah Tweed (klik), jolla on aivan mahtava värikartta. Minun lankani väri on suklaanruskea kera oranssien täplien ja jos oikein tarkkaan katsoo, langassa on myös sinisenmustia täpliä. Materiaali on 100% silkkiä.


Käsin kudottaessa tuo ei ole helpoin mahdollinen lanka. Pienet nypyt langassa hieman hankaavat vastaan, joten lanka ei solju puikolla ihan niin vaivattomattomasti kuin vaikkapa perusvillalanka.

Kaikkea ei voi saada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!