tiistai 23. syyskuuta 2014

Louis Poulsen siirtyi ruokailutilaan

Kirjoittelin jo miljoona vuotta sitten (klik) aikomuksestani siirtää työhuoneen Louis Poulsen -kattovalaisin ruokailutilaan. Nyt se on sitten siirretty, ja pidän tästä uudesta, astetta rauhallisemmasta ruokailutilanäkymästä todella paljon.

Entinen valaisin näkyy tässä kevään korvilla tehdyssä postauksessa. Ihan kivalta sekin näytti. Iiih, nyt sitä on melkein ikävä.


Sain entisen ruokailutilan valaisimen myydyksi, ja vieläpä ihan mukavaan hintaan. En pidä käytetyillä tavaroilla kovia hintoja, koska mielestäni oleellista on, että tavara liikkuu. Silti kirpaisee, jos on maksanut jostakin esineestä omaisuuden eikä sille löydy ostajaa järjelliseen hintaan. Onneksi ihmiset ovat hintatietoisia ja osaavat mukavasti googlailla kaikenlaista tietoa esiin, joten on helppo vakuuttaa heidät alkuperäisen tuotteen korkeastakin hinnasta.

Keittiön entinen valaisin oli Markslöjdin Amarant-sarjan valaisin, ja alkuperäinen ostohinta on varmaankin ollut parinsadan euron luokkaa. Tosin ostimme taloon aikoinaan kerralla paljon valaisimia, joten oletettavasti saimme tuolloin paljousalennusta eli ihan täyttä hintaa emme ehkä Amarantista maksaneet. Sain lampusta Facebookin kirpputorin kautta 75€.

Mitä olette mieltä, teinkö hyvät kaupat? Itse pidän nyrkkisääntönä, että noin kolmannes uuden hinnasta on kohtuullinen korvaus hyväkuntoisesta käytetystä, ja tässä tapauksessa sain vähän enemmän kuin kolmanneksen.


Keittiöön on nyt laskeutunut kuin pieni aurinko pöydän päälle! Meillä kahviteltiin sukulaisporukalla sunnuntaina poikani syntymäpäivän kunniaksi, ja koska omakin syntymäpäiväni sattuu syyskuulle, saan usein poikani syntymäpäivänä lahjoja ja kukkia. Se on ihan hauskaa, koska omia synttäreitä ei näillä lukemilla enää juuri kehtaa juhlia - paitsi täysiä vuosikymmeniä, kuten viime vuonna.

Ja leikkokukat ovat juuri sitä, mitä synttäripäivänä eniten toivon. Toinen vakiolempparilahja on luonnollisestikin kuohuviini ja sampanja. Ja kummatkin kuihtuvat/kuluvat pois, joten nurkkiin ei kasaannu yhtään ylimääräistä rompetta.


Palatakseni kierrätysaiheeseen - kotona olisi taas paljon kaikenlaista, mikä pitäisi saada kiertoon. Tykkään pitää kirppispöytää, ja nyt viime aikoina olen ihan mukavasti saanut tavaran liikkumaan myös Facebookin palstojen kautta (hyviä ovat ainakin Oulun kirppispalsta ja Muksujen merkkituotekirppari) ja Tori.fissä. Olen havainnut, että se mikä ei mene Torissa, menee Facebookissa ja päinvastoin. Tilpehöörit kauppaan sitten itsepalvelukirppiksellä, joista suosikkini Oulussa on tähän asti ollut Paljekirppis.

Olen huomannut, että Ouluun on avattu uusia kirpputoreja. Näistä olisi kiva kuulla kokemuksia. Tosin, olenkohan liian jämähtänyt enää vaihtamaan, kun olen kerran Paljekirppiksen tavoille oppinut.

8 kommenttia:

 1. Kiva muutos :) Poulsenin valaisin kokoaa kivasti pöytäryhmän yhteen, ja valaisin lähes kutsuu istumaan alleen ja nauttimaan yhdessäolosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kokonaisuus on tuon lampun kanssa tosiaan jotenkin jämäkämpi. Edellisen lampun kanssa vähän koreampi ja kevyempi. Johtohässäkälle pitää vielä tehdä jotain :-)

   Poista
 2. Ihana kimppu! Onko omasta pihasta?
  Osaatko muuten suositella jotain kivaa parvekekukkaa/kasvia, joka kestäisi mahdollisimman pitkään kylmiä säitä? Siis jotain muuta kuin kanervia, olen ihan kyllästynyt kanerviin. Parveke on lasittamaton ja siinä on sellaiset kapeat parvekelaatikot. Eli tuuli tuivertaa sen verran, että mitään kovin korkeaa ei voi laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kimpun synttärilahjaksi - eli se on mieheni tädin omasta pihasta, ei minun :-) Minustakin se on aivan ihana - terveiset vaan Tainalle!

   Kylmien säiden kestäjiähän ovat perinteisesti krysanteemit ja koristekaali. Niitä näkyy kaupoissa tähän vuodenaikaan paljon. Isoimmat krysanteemit voivat olla liian isoja parvekelaatikkoon, mutta kaalit varmaan toimisivat. Täytyy kyllä tunnustaa, etten itse niistä kaaleista ole kovin innostunut :-)

   Sittenhän on kaikenlaisia pieniä havuja, näin esimerkiksi Lidlissä todella edullisia pikkuhavuja, joita hypistelin ja ajattelin, että niistä saisi tosi kivan asetelman, kun yhdistelisi useammanlaista.

   Murattikin kestää aika hyvin muistaakseni.

   Kivan asetelman saisi vaikkapa laittamalla sekaisin minikatajia, niitä koristekaaleja ja sitten roikkumaan murattia tai sitten sellaista hopeanharmaata roikkuvaa kasvia, jonka nimeä en nyt kyllä muista, löytyy yleensä kaupoista näihin aikoihin.

   Jos teillä on siellä joku hyvä puutarha tai taimitarha, niin niissä yleensä on sesongin mukaisia juttuja. Inspiraatio iskee kun menee niitä hypeltelemään :-)

   Poista
  2. Kiitos hyvistä vinkeitä! Mulla olisi lähellä tori ja kauempana Plantagen :) Torilta olen usein ostanut, mutta hinnat on tietty korkeammat kuin jos kaupasta lähtee hakemaan. Noi minihavut voisi olla kivaa vaihtelua. En ole ihan varma niistä kaaleista minäkään, koska epäilen että ne mätänee talvea kohti... en tiedä, luulen vain. Sitten saan mökiltä jäkälää sinne väleihin tungettavaksi, se on syksyä kohden ollut ihan kivan näköinen ratkaisu myös. Kestäisiköhän ne havut jonnekin marraskuulle asti? Ja muuttuuko ne ruskeiksi vai pysyiskö vihreinä yli talven, vaikka varmaan olisikin kuolleita? Vrt. kanervat, joita en ole ottanut laatikosta pois ennen kuin keväällä.

   Poista
  3. Minun kokemuksen mukaan havut pysyvät vihreinä koko talven ja ruskistuvat vasta kevätauringossa. Hengissähän niitä ei kai oikein mitenkään saa ruukussa pidetyksi, koska koko multatila jäätyy talvella, mutta näyttävät talven yli kivoilta. Ihan pikkuruisilla kasveilla en ole kokeillut, mutta toimii näin ainakin sellaisilla vähän isompaan ruukkuun laitettavilla. Harmi kun mulla ei taida olla mun aikaisemmista talvi-istutuksista yhtään kuvaa.

   Poista
 3. Mitä Oulun uusiin kirpputoreihin tulee niin Toppilan uudessa en ole vielä(kään) käynyt, mutta ainakin Limingantullin OK-kirppiksellä olen käynyt parikin kertaa avaamisen jälkeen. Se on kivan erilainen, tykkään niiden "loossi-pöydistä", joissa myyjä saa laittaa hyllytasot haluamallaan tavalla. Tulee tavara ihan erilailla esille, kun ei huku käyttötavarat vaatteisiin. Suosittelen piipahtamaan! :) Harmi vain, että alkuun se oli ihan täynnä, nyt on pöytiä vähemmän. Selvästi eivät ole ihmiset vielä löytäneet sitä, vaikka Järkkärin ja Paljiksen läheisyydessä on. Jännä seurata miten jatkossa käy, kun on kolme pöytäkirppistä noin lähekkäin toisiaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa Limingantullissa on tuo OK-kirppis, jopas jotakin, onpa tosiaan pienellä alueella monta. Toisaalta voi olla hyvä, että kirppikset ovat samassa kaupunginosassa, niin kirppisihmiset kiertää helposti ne kaikki, toisaalta voi karsiakin ihmisiä, kun ei kaikki viitsi erikseen lähteä eri kaupunginosaan. Minä harvemmin ostan kirppiksiltä, ennemminkin myyn. Siksi minua kiinnostaa se, missä eniten liikkuu ostajia. Kiitos kommentista, tämä on tosiaan mielenkiintoinen aihe.

   Poista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!