torstai 9. lokakuuta 2014

Kodikkuutta makuuhuoneeseen

Paljon pohdin näinä päivinä kodikkuutta - mistä sen tuntu syntyy, millä sisustuselementeillä sitä luodaan, miten vältetään tunkkaisuus ja liian tavaramäärän aiheuttama epäsiisteyden tai ylisisustamisen vaikutelma.

Olen nyt yrittänyt luoda makuuhuoneeseemme kodikasta ja lempeää tunnelmaa sisustamalla uusiksi ikkunaseinää vastapäätä olevaa seinää.

Tällaiselta seinusta nyt näyttää.


Ostimme Valantin lipaston jokunen kuukausi sitten (ja aion palata tähän lipastoaiheeseen vielä erikseen). Samassa yhteydessä myin pois tällä seinällä aiemmin sijainneen kapean ja korkean, kirsikanvärisen lipaston samoin kuin Ikean kirjahyllykön ja siirsin penkkiarkun/arkkupenkin portaikkoon tasanteelle. Tämän seinustan kalustus meni siis ihan kokonaan uusiksi.

Halusin lipaston yläpuolelle peilin, ja paljon kauniita peilejä onkin ollut tarjolla, kun pyöreät peilit ovat nyt niin kovin muodikkaita. Itse päädyin Balmuirin nahkaiseen, ovaalinmuotoiseen peiliin, jonka voi ripustaa pystyyn tai vaakaan riippuen siitä, miten "vyöt" asentaa.


Halusin toteuttaa makuuhuoneeseen myös taulukollaasin meidän hääkuvista. En ole maailman romanttisin ihminen, mieheni on paljon minua romanttisempi, mutta jokin mukava tunne syntyy siitä, että meidän rakkauden juhlamme kuvat ovat meitä joka päivä seinällä muistuttamassa. Pusuja vaan kullalleni, joka taas matkailee ja on minusta tuhansien kilometrien päässä! Älä anna taifuunin sinua viedä!


Kehykset ostin Stockmannilta ja ne liimattiin seinälle pienillä tarroilla. Yksi kuva vielä puuttuu, se nimittäin tulla tömähti alas - ei olisi pitänyt eksperimentoida erilaisilla teipeillä.

Lopullisen silauksen sain lipaston päällykselle uudella valaisimella, jota ensin hartaasti odotin ja jonka sitten unohdin postiin kahdeksi viikoksi. Kyseessä on Foscarinin Lumiere XXL. Tilasin sen suosikkinettikaupastani AmbienteDirectistä.


Tason päällä säilytän useimmin käytössä olevia korujani Iittalan Vitriini-rasioissa, joita olen toivonut ja saanut lahjaksi vuosien varrella. Makuuhuoneen vakiovarustukseen kuuluu myös betoninen sydän, jolla ei oikeasti ole yhtään mitään virkaa, mutta joka on sympaattinen ja tuntuu mukavalta kädessä.


Minulla on makuuhuoneeseen haussa vielä tummempi ja pesämäisempi tunnelma, vaikka tummat verhot, paksut matot ja lilan väriseksi maalattu päätyseinä tuovat kyllä huoneeseen lämpöä ja pehmeyttä. Haaveilen oikeastaan jostain tummahkosta tapetista tällä sekä päätyseinällä.

Liika valoisuus sattuu silmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!