keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Mistä mulle inspiroiva sisustusblogi?

Indiedays-sivuston inspiroivimpien blogien kilpailu on käynnissä, ja inspiroiduinpa siitä minäkin tuumimaan, mitkä blogit, erityisesti sisustusblogit, minua inspiroivat.

Olen jo pitkään etsiskellyt suomalaisten blogien joukosta jotain vähän erilaista. Indiedays-sisustusblogien ehdokkaiden sarja on kertakaikkiaan laadukas omassa sarjassaan, nämä ovat kaikki todella hienoja ja asiallisesti ylläpidettyjä blogeja, mutta ne edustavat oikeastaan kaikki samaa tyyliä. Seuraan näistä melkein kaikkia, ja tiedän, että niissä toistuu sama nuorekas, kevyt, valoisa, leimallisen skandinaavinen ote kera industrial-mausteiden. Pidän näistä paljon, ja klikkaan näiden blogien kirjoitukset melkein aina auki Bloglovin-feedissäni.

Sen sijaan täytyy kyllä kritisoida Indiedaysiä. Eikö todella Suomesta löydy tälle listalle mitään muuta sisustustyyliä edustavaa blogia? Missä ovat aikuisten naisten pitämät blogit? Missä ovat klassisemmat, vähemmän vanerista ja String-hyllyistä koostuvat sisustukset? Missä ovat paksut matot, tummalla tapetoidut huoneet ja kristallikruunut? Missä ovat pimennysverhot???


Lähde: New England Home Magazine.

Meidänkin koti on varmasti monen silmään skandinaavinen, mutta makuni on jo pitkään ollut hakeutumassa kohti sitä, mitä kutsun hotellityyliksi, tarkemmin ehkä "luxury hotel style". Sitä voisi kutsua myös jonkunlaiseksi minimalistiseksi ja moderniksi versioksi New England -sisustustyylistä. Balmuir meets Muuto, you know.


Lähde: TrenDecor.

Siitä tyylistä haluaisin inspiroitua. Ikävä kyllä en löydä sellaisia blogeja suomalaisten blogien joukosta. Olen todellakin yrittänyt etsiä.

Nyt olenkin oivaltanut - ja kauan se kestikin - että löytääkseen muuta kuin skandinaavista sisustusta pitää katsoa Skandinavian ulkopuolelle. Sisustusohjelmissakin suosikkini on oikeastaan nykyään Sarahin sisustusvinkit, koska siinä todella annetaan mielikuvituksen lentää ja rakennetaan persoonallisia juttuja. En läheskään aina kelpuuttaisi Sarahin kokonaisuuksia omaan kotiini, mutta hänen tapansa koota sisustukset usein vintage-paloja käyttäen ja todella taitavasti tekstiilejä ja värejä yhdistellen on minusta aivan valtavan ihailtava. Sarah ei sisusta tyynyjä lisäämällä vaan heilauttaa lekalla seiniä halki ja rakentaa sitten uuden seinän.

Nyt olen siis alkanut aivan vakavissani screenailla ulkomaisia blogeja ja oikeastaan jo ihan ensimmäisiä availlessani tajusin, että olen todellakin hakenut inspiraatiotani väärästä suunnasta.


Lähde: Decobizz.com.

Tsekatkaapa vaikka Remodelista, Surroundings ja Design Sponge - näistä et löydä Ikean mattoja etkä Elloksen torkkupeittoja etkä ainakaan yhtään vanerihuonekalua. Virkistävää vaihtelua myös niille ainaisille tom dixoneille, house doctoreille ja ferm livingeille. (Lukija huomaa, että olen aika pitkään ehtinyt jo marinoitua tässä tyytymättömyydessäni.)

Nyt alan siis täydentää Bloglovin-listaani muiden maiden herkuilla. Niitä skandinaaveja en tietenkään unohda, koska mitä monipuolisemmin sisustuskenttää seuraa, sitä helpommin oppii löytämään oman makunsa. Ja kun ottaa välillä rautaisannoksen New Englandin tyyliä, painavia verhoja, kokolattiamattoja ja brodeerauksia, saattaa Hayn Tray Table alkaa näyttää ihan virkistävältä.

8 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä! Ihan sattumalta osuin blogiisi ja luettuani tämän totesin, että tässä on asiaa! Olen ihan samaa mieltä kanssasi.Jotain muuta nyt kaivattaisiin skandinaavisen tyylin rinnalle. Minusta, satunnaisesta blogilukijasta, kaikki kodit näyttävät samanlaisilta (joita siis blogeissa esitellään). Persoonaa peliin!

  -Marjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Marjo! Mukava kuulla, että on muitakin samalla tavalla ajattelevia, kun välillä epäilen omaa järkeäni :-) Minä en ole mikään satunnainen blogilukija, vaan blogien suurkuluttaja, ja siitä huolimatta en pysty jälkeenpäin muistamaan, missä blogissa näin mitäkin, koska sama tavara/sisustus/näkymä voisi tyylinsä puolesta olla missä tahansa blogissa.

   Onko siis Suomessa mahdollista olla vain yksi sisustustotuus kerrallaan...?

   Poista
 2. Osittain samoja ajatuksia olen minäkin miettinyt :) Suomalaisia sisustusblogeja en seuraa enää ainuttakaan vakituisesti, kun ne toistavat toisiaan joka_ikinen_lukukerta. Samat tuotemerkit, sama tyyli, samat brändit, samat mainostukset ja samanlaiset stailaukset. Missä persoonallisuus ja innovaatio? Mm. juuri tämän takia tiistai on aina mahtava päivä, koska tiistaisin aina julkaistaan Design Spongessa uudet SneakPeak-kuvasarjat erilaisista kodeista ympäri maailmaa. Toki on niissäkin paljon toistoa, mutta ainakin näkee muutakin kuin jatkuvia Granit-, Hay-tuotteita ja String-hyllyjä...

  ps. Ikeaa bongaa muuten aika useinkin yllä mainitulta sivustolta! ;D niin koti-esittelyissä kuin myös muissa postauksissa. Ne eivät vain ole yhtä näkyvästi esillä - ja usein muokattuna persoonallisemmaksi Ikea Hacker-tyyliin (ja se on mielestäni aika mahtavaa ja inspiroivaa!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, tuopa onkin hyvä tieto Design Spongesta. Minä löysin tuohon blogiin vasta eilen, mutta koukahdin kyllä saman tien.

   Tuo Ikea-homma nyt oli vähän tuollainen heitto :-) Voi myös olla, että oma silmäni ei ole edes harjaantunut tunnistamaan kaikkia Ikea-tuotteita, kun ne ovatkin vähän erilaisessa ympäristössä ja kun ei kyse olekaan siitä ainaisesta blogimatosta. Ja tunnustan auliisti luonteeni heikkouden eli minulla nyt vaan sattuu olemaan pienoinen asennevamma Ikeaa kohtaan, vaikka löytyyhän meiltäkin kaikenlaista ja Ikean tiskiharjoista en suostu luopumaan ollenkaan :-)

   Poista
 3. Ehkä on niin, että me, joiden kodeista ei löydy yhden yhtä String-hyllyä, Hay-pöytää tai Granitin tuotetta, ei vaan kuvata kotejamme nettiin? On meilläkin tietysti Aaltoa jonkin verran, mutta näyttäkää suomalainen koti jossa ei olisi... Mutta, toisaalta meillä ei sisusteta - meille vain hankitaan tarpeellisia huonekaluja. Niinpä meillä ei näytäkään yhtään tyypilliseltä sisustusblogilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa Jenni, eiväthän kaikki harrasta sisustamista. Ja ymmärrän oikein hyvin, että estetiikka on vain yksi näkökulma kotiin, lisäksi on muita kuten käytännöllisyys, siisteys jne. En silti usko, kaikkien sisustamista harrastavien ihmisten kodeissa näyttää juuri samalta, onhan tyylejä monia. Ja valitukseni ydin oli juuri tämä: noista suosituimmista sisustusblogeista löytyy vain yhtä tyyliä. Voihan toki olla niin, että juuri siitä tyylistä suurin osa suomalaisista lukijoista pitää, ja varmasti näin onkin. Silti elän toivossa, että moniäänisempääkin sisustusbloggausta tulisi vastaan, siis suomalaistenkin blogien joukossa.

   Poista
 4. Minusta on virkistävää seurata mahdollisimman erilaisia blogeja, koska ääripäistä löytyy se oma kultainen keskitie. Ja siksi seuraan muutamien suomalaisten blogien lisäksi suurimmaksi osaksi ulkomaisia blogeja. Niitä seuraillessa huomaa toisaalta, miten joka maalla on kuitenkin selvästi oma tyylinsä...eli sisustuskulttuurinsa. Ympäristö vaikuttaa :). Ja varmasti myös rakennustyyli. Itse pidän valtavasti hollantilaisten tavasta sisustaa, mutta ei sitä täysin suoraan voi suomalaiseen peruspalikkakotiin siirtää...jossa ei ole "town-house"-tyylin ominaispiirteitä...jyrkkiä portaita, ruutu-ikkunoita jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tutkinkin sinun linkkilistaasi tässä eräänä päivänä ja totesin, että tännehän täytyy nyt palata uudelleen klikkailemaan ne ulkolaiset linkit läpi. Minäkin seuraan kyllä hyvin monenlaisia tyylejä, eihän omakaan tyyli ole mitenkään kiveenhakattu vaan muuttuu ajan kuluessa, muoti ja trendit vaikuttavat pakosti, elämäntilanne jne. Silti mulla on sellainen ajatus, että en ole sitä ihan absoluuttisen ihanaa omaa suosikkiblogiani vielä löytänyt, siis sellaista jota lukisin kieli pitkällä ja käyttäisin tyyliraamattunani. Ei sellaista ehkä voikaan löytää...?

   Poista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!