sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Valanti ja puusepäntaitoa makuuhuoneessa

On ollut pitkä prosessi päivittää makuuhuonetta uuteen kuosiin. Merkittävin uusi hankinta on jo Kodikkuutta makuuhuoneeseen -postauksessa vilahtanut Valantin Lähellä-senkki (klik).


Olen sangen vaikuttunut Valantin konseptista: periaatteessa melkein mikä tahansa on mahdollista. Kalusteista on olemassa tietyt standardimallit, -värit ja -koot, mutta käytännössä kaikki on mukautettavissa asiakkaan omien toiveiden mukaan. Tällainen pikkutarkka sisustaja kuten minä arvostaa tällaista palvelua suuresti. Voin vain kuvitella, mitä se tarkoittaa yrityksen tuotantoprosessille - nostan hattua Valantin tuotannonsuunnittelijoille ja prosessikehittäjille.Meidän Lähellä-senkkiä muokattiin perusmallista paljonkin: Halusin korkeammat "jalat" eli siis enemmän avaruutta senkin alle. Laatikoiden leveys suhteutettiin haluttuun kokonaisleveyteen, toivoin mahdollisimman rauhallista vaikutelmaa, joten lipastossa on kuusi samankokoista laatikkoa. Laatikoiden sisällä oleviin vaneriosiin lisättiin korkeutta, koska halusin maksimoida säilytystilan (standardimallissa laatikoiden sivut ovat matalammat). Väri valittiin Tikkurilan maalisävykartasta niin, että se on mahdollisimman lähellä tummanharmaata sängynpäädyn väriä. Maalaus toteutettiin korkeakiiltoisena.

Kun kaluste toimitettiin, olivat kustomoinnit aivan täydellisesti kohdallaan. Mikään ei mennyt vikaan.


Lipasto ahmaisee sisäänsä valtavan määrän tavaraa ja tuo lisäksi makuuhuoneeseen ylellisen määrän laskutilaa sekä paikan pöytälampulle. Yksi laatikko on varattu koruilleni. Yksi laatikko jäi vielä melkein tyhjäksi - on vapauttava tunne, kun kodissa on myös tyhjiä laatikoita, hyllyjä ja kaappeja.


Ihailen kaunista mutta konstailematonta puusepäntyötä.---
Lähellä-senkistä saatu alennus bloginäkyvyyttä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!