torstai 13. helmikuuta 2014

DIY: Päällystetyt laatikot

Ei ehkä elämäni onnistunein askarteluprojekti, mutta tulipahan tehtyä.

Hermostuin kertakaikkiaan, kun en keksinyt, mistä Oulussa voisi tämmöinen supertrendikäs sisustusihminen (<--- itseironiaa) ostaa kivalla kuosilla päällystettyjä, pahvisia säilytyslaatikoita. Ajattelin, että tehdään sitten itse, kun olen kerta niin kätevä käsistäni. Säästyy rahaa ja hermoja.

No hermoja ei kyllä säästynyt.

Ostin Suomalaisesta Kirjakaupasta über-halpoja yksivärisiä lahjapaperirullia, ruinasin samalla reissulla yhden kivan (jäte)pahvilaatikon myyjältä ihan ilmaiseksi, ja toinen pikkulaatikko löytyi kotoa.


Kokeilin pariakin erilaista tapaa saada paperit laatikoihin, ja toimin samalla varoittavana esimerkkinä kaikille laatikonpäällystäjille: älkää tuoko Erikeeper-liimapurkkia lähellekään tätä hommaa! Liima veti paperin ihan kurttuun, ja sai aikaan sen, että isompi laatikko ei nyt kestä tarkastelua toiselta puolelta laisinkaan.

Sen sijaan kaksipuolinen teippi toimi hyvin. Olen kaksipuolisen teipin suurkuluttaja, ja syy, miksi ylipäätään otin sen Erikeeperin esille, oli että teippi pääsi loppumaan. Näin ei k o s k a a n saisi käydä, mutta kävipä vain, koska eilenkin käyttelin teippiä noin rullan verran. (Mentaalinootti: Ei riitä, että laatikossa on kaksi rullaa teippiä kerrallaan, pitää olla ainakin kolme siltä varalta, että askarteluttaa kahtena iltana peräkkäin.)

Ekan laatikon liimailin kasaan yhdestä paperikappaleesta, jonka keskelle kiinnitin laatikon teipeillä. Sitten leikkasin reunat niin, että paperikaistaleen mahtuu kääntämään laatikon sisälle, siis paperi pitää leikata millin tai pari kapeammaksi kuin laatikon reunan leveys.


Siistin paperin reunan vielä taitoksella, ja laitoin siihen päälle kaksipuolista teippiä, jotta se pitää kiinni taitoksen ja liimaa samalla paperin laatikon sisäpuolelle.


Kun laatikon kaikki reunat/laidat oli käsitelty yllä kuvatulla tavalla, kuhunkin kulmaan jäi tällainen pala.


Leikkasin palan varovasti suorakulmion muotoiseksi soiroksi - varovasti siksi, ettei paperi repeydy irti "juuresta". Sitten laitoin taas suikaleeseen teippiä ja teippasin sen kiinni kulmaan sekä ulkoa, että reunan yli sisäpuolelle.


Pienemmästä laatikosta tuli ihan sievä. Vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyy, että laatikon toisen osan kulmat tein vähän eri tavalla, mutta tuo yllä kuvaamani tapa oli ehkä kuitenkin helpompi, ja kulmasta tulee ohuempi.


Tässä sitten vielä toinen päällystämäni laatikko, siis se Erikeeper-sotku, jota yritin pelastaa washi-teipillä. Melkoiseksi soheltamiseksi meni, mutta JOS ei katso toiselle puolelle ja JOS ei syynää liian tarkkaan yksityiskohtia, tämä palvelee muistivihkojeni säilytyspaikkani ihan hyvin.

Ainakin siihen asti, että pääsen täältä peräpohjolasta jonnekin, missä myydään oikeasti nättejä pahvilaatikoita.

2 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, vaikka ilmeisesti kärsivällisyyskoettelemus olikin! Mä olen myös ajatellut päällystää pahvilaatikoita, mutta enpä ole saanut aikaiseksi...jotenkin se paperin taittelu ei innosta...jospa saisi aikaiseksi maalata..? Haluaisin kokeilla sellaista "krakeleeraus"-tekniikkaa, jonka pitäisi sopia pahvillekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista, sitäkö voi tehdä pahvillekin. Laitapa kertomusta blogiin, jos kokeilet.

   Minä taidan olla just enemmän paperiaskartelija, kaikenlaiset massat ja maalit pelottavat mua :-) Huomaan, että tartun papereihin ja teippeihin paljon helpommin. Tässä rojektissa oli kyllä vähän sellainen origami-meininki välillä, täytyy myöntää. Piti miettiä, että jos minä nyt tähän kohtaan painan taitteen, niin mitenkäs se asettuu reunan toisella puolella. Ja kuten sanottu, lopputulos ei kestä kovin lähitarkastelua :-)

   Poista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!