tiistai 11. helmikuuta 2014

Työhuone vihdoinkin (melko) siistinä

Työhuoneen totaalisiivous alkaa pikkuhiljaa näyttäytyä edistyksenä myös siistiytyneiden nurkkien muodossa eikä pelkästään poistuneen tavaran määränä.

Välillä meinasi jo epätoivo yllättää, ja ajatus, etten ikinä enää saa huonetta järjestykseen

Työhuone ei ole suurensuuri, mutta paperia sieltä lähti siivouksen myötä aivan kä-sit-tä-mä-tön määrä. Yksi paperinkeräysastia, siis onkos se jotain 250-litrainen, tuli lähestulkoon täyteen jo ensimmäisistä poistoista, ja sen jälkeen olen vielä poistanut paperia aikakauslehtien muodossa ehkä noin metrin korkuisen pinon verran. Silti kansioihin arkistoitua paperia jää edelleen ehkä noin puolentoista hyllymetrin verran.

Ja minä siis siivosin tällä kertaa vain kirjahyllyn. Työhuoneen laatikostoon en koskenut juurikaan, ja kahteen kiinteään kaappiin en ollenkaan. Laatikoston olen siivonnut aika vasta, ja kaappien suhteen joudun varmaan keräämään hieman energiaa - alkaa olla puhti pois. No jaa, raivasin kyllä laatikoston päällyksen, ja sen tavarapaljouskauheus olikin se liikkeelle paneva voima.

Näkymä ikkunalta huoneeseenpäin näyttää omaan silmääni nyt jo liiankin "siistiltä". Kirjoja meidän kodissa tulee aina olemaan paljon, joten niitä on turha yrittääkään siivota silmistä pois. Työhuone on aina ollut niin täynnä kampetta, että esimerkiksi seinille ei ole tehnyt mieli laittaa mitään. Mattoakaan ei ole. Tästä eteenpäin kiinnitän katsettani enemmän koristelemiseen. That's the fun part!Lehtien suhteen olen yrittänyt jonkun aikaa noudattaa sellaista logiikkaa, että yhdestä kahteen vuosikertaa voi säilyttää lempparilehtiään. Säilyttelen Glorian Kodit, käsityö- ja askartelulehdet ja puutarhalehdet. Miehen tilaamista säilytetään Mikrobitit, Golf- ja Pokeri-lehdet.

Nyt huomasin, että vuosien 2011 ja 2012 Glorian Kodit ovat täynnä vielä ihan ajankohtaiselta näyttävää asiaa, ja jemmasin lehtiä itselleni yöpöydän hyllylle. Aikeenani on selata ne vielä kertaalleen läpi ja sitten vasta laittaa paperinkeräykseen. Viherpihoja ja Kotipuutarhoja ajattelin viedä kirppikselle, koska niiden jutut ovat melko aikaa kestäviä, ja ainakin itse aikoinaan puutarhaa suunnitellessa himoitsin puutarhalehtien vanhoja vuosikertoja. Ehkä niistä joku kiinnostuu - tai sitten ei.

Lisäksi päätin myös perua ainakin toisen minulle tulevan puutarhalehden tilauksen samoin kuin Tietoviikon, joka kylläkin on loistolehti, mutta jota minun ei tule luetuksi. Saan rautaisannoksen IT-alan uutisia TiVin sähköpostikirjeiden ja internet-sivujen kautta. Tiede-lehden tilauksen jo peruin jokunen aika sitten. Helsingin Sanomien tilauksen ajattelin muuttaa verkkolehtitilaukseksi.

Toinen jemmailukohteeni ovat lahjat. Ostelen sopivissa tilanteissa eri ihmisille sopivia lahjoja varastoon, jotta on mistä ottaa, jos poikani jonkun kaverin synttärit pääsevät unohtumaan tai jos jollekulle pitää nopeasti löytää tuliaisvieminen. Lahjavarastoni sain nyt mahdutetuksi yhteen Iittalan Vakkaan. Vakat ovat nyt Stockan kanta-asiakasalennuksessa, käyn ehkä hakemassa toisenkin, koska olen aivan ymmyrkäisen ihastunut tähän esineeseen.Hommaa riittää vielä. Muurame-laatikoston päällys ikkunan edessä näyttää tänään tältä:


Tilanne ei ole paha, kun vertaa lähtötilanteeseen. Lähtötilannetta en edes blogiin kehdannut kuvata, täytyy myöntää.

Se täytyy sanoa, että kun on kantanut kuution verran paperia ulos talosta, herkistyy sisään kannettavalle paperille. Kuten niin monessa asiassa, ennaltaehkäisy on tässäkin poikaa. Tiukempaa kuria vaan niille lehtitilauksille!

Nyt minulla on ohjelmassa TV-sarjailta miehen kanssa, jos vain hereillä pysyn. Boksilta löytyvät ainakin Viikingit, Under the Dome ja True Detective. Varsinkin tuo True Detective on aivan mahtavan hienosti toteutettu sarja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!