sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Marli pelasti ongelmanurkan

Yläkerran tilanne eskaloituu hetki hetkeltä, kun riivin tavaraa kaapeista ulos ja lajittelen sitä pinoihin, mutta en vielä ole siinä vaiheessa, että voisin alkaa järjestellä kampetta takaisin kaappeihin. Kävelykelpoinen lattiapinta-ala alkaa olla vähissä.

Sillä välin alakerrassa olen päässyt tyydyttävään tulokseen tämän rojuläjän kanssa, muistanette aikaisemmasta postauksesta:


Piipahdin nimittäin lauantaina oululaisessa Spazio-sisustuskaupassa, ja tajusin siellä, että tämä Alessin metallinen, valkoiseksi maalattu Marli-vati on juuri sitä mitä tälle tasolle tarvitsen.
Oli nimittäin niin, että sain mielessäni tiivistetyksi tuon sotkupaikan ongelmat pariin ydinkohtaan. Ensinnäkin on turha kuvitella, ettei siinä pyörisi paljon papereita. Tarvitaan siis kunnon säilytin paperille. En kuitenkaan halua keittiöön mitään toimistolokeroita, ja lisäksi paperit ovat yleensä pienehköjä lippulappuja tai laskuja, jotka on tyypillisesti taitettu A5-kokoisiksi, joten A4-kokoista säilytintä ei tarvita. Tämä Alessin vati on siis ihan täydellinen.


Itse asiassa myös A4-kokoiset paperit mahtuvat siihen juuri ja juuri, ei isoa pinoa, mutta pari paperia.

Lisäksi havainnoin, että tasolle tarvitaan paikka pikkuhilpehöörille. Vaikka kuinka kuvittelisin, että tilpehöörit siivotaan aina omille paikoilleen, käytännössä niin ei tapahdu. Siispä tilpehöörikippo on must. Ja kynille paikka myös, sehän on selvää.

Neronleimaukseni oli, että siirsin nyt keittiöön vieras-WC:stä keraamiset pikkukipot, joissa on ollut esillä muutamia koruja. Olinkin jo pitkään ajatellut, että on ihan turha makuuttaa epämääräistä settiä koruja WC:n tasolla, koska korut valitsen aina yläkerrassa makuuhuoneessa. Jos käyttäisin täsmälleen samoja joka päivä, silloin olisi hyvä olla vakkarikoruille paikka jossain uloskäynnin tietämillä, mutta tosiasiassa en ole enää pitkään aikaan niin tehnyt, joten nyt on sekin korukasa siivottu pois.


Nyt näyttää jo paljon mukavammalta:Kalenteri on samalla paikalla puhtaasti käytännöllisistä syistä ja saa ollakin. Jätin myös tässä jo aiemmin olleen pienen metallisen paperitelineen paikalleen. Se on juuri sopiva alennuslipukkeiden ynnä muiden kuponkien säilyttämiseen, ja nyt ne tulevat ehkä käytetyksikin kun eivät huku muun paperin sekaan.

Mitä olette mieltä, siistiytyikö ongelmapaikka?

4 kommenttia:

 1. Onpa ihana uusi blogituttavuus, jään seuraamaan!

  Tosi kiva tuo vati ja hyvin häivyttää ylimääräiset sisäänsä :)

  VastaaPoista
 2. No hei kiva kun tulit piipahtamaan! Minä myös olen merkannut sinut listoilleni. Olen ihan vasta vähän aikaa sitten tuhannella hurahtanut sisustusblogeihin, aiemmin olen seurannut lähinnä käsityöjuttuja.

  Ja juu, tajusin vasta kotona, että tuossa vadissa on se hyvä puoli, että se ahmaisee hätätilanteessa sisäänsä paljon ja peittää kaiken noilla reunoillaan :-)

  VastaaPoista
 3. Onpas muuten ihana tuo vati! Uusi tuttavuus mulle mutta näyttää tosi kivalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi tuttavuus myös minulle, mutta kun sen kohtasin, se vei sytämeni :-) Ja tajusin, että tämä on juuri sitä mitä tarvitsin, koska ajatus sellaisesta tavallisesta paperilootasta ei yhtään iskenyt.

   Poista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!