keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kierrätyshenkinen trendi-orkidea

Kaikenlaista hyvää saattaa koitua epäonnistumisesta. Sohlasin washi-teipin kanssa, kuvittelin sen pitävän kalenterijulisteen seinässä - no ei pitänyt, kalenteri tulla rapsahti alas, ja minulle jäi pitkiä pätkiä washi-teipin suikaleita, joissa ei sinänsä mitään vikaa ollut, eivätpähän vaan olleet siihen tarkoitukseen hyviä.


Mietin siinä sitten mitä teippaisin. Katseeni osui tähän pahaa-aavistamattomaan orkideaan.


Orkideassa jälleen ei mitään vikaa, mutta muoviruukku on ankea. En ole varma, pitääkö orkidean juurten saada valoa, ja siksi orkideat laitetaan tällaisiin ruukkuihin? Niin tai näin, ruma on, pitänyt jokin ihme digitarrakin liimata kylkeen.


Epämääräisten washi-teippisyheröiden lisäksi kotonani on toinen ehtymätön askarteluaineistoluonnonvara, nimittäin vanhat kirjat.


Tuumasta toimeen. Teippasin orkidealle ruukunsuojuksen.


Siitä tuli nyt sangen trendikäs, kierrätyshenkinen orkidea. Sillä on varmasti itselläänkin nyt parempi mieli, ja minulla ainakin on.


3 kommenttia:

 1. Kiva idea ja hauskaa, että teipit pääsivät vielä hyötykäyttöön :) Olen myös ihmetellyt noita orkideojen läpinäkyviä muoviruukkuja, mutta laitoin omallekin nätimmän suojaruukun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Piia, täytyy varmaan ottaa oikein asiakseen selvittää, miksi orkideoilla on läpinäkyvät ruukut. Mutta jos tuo tuosta nyt ottaa ja kuolee, niin kuolkoon :-)

   Poista
 2. Läpinäkyvät ruukut ovat orkideoissa, jotta juurien kuntoa voi tarkkailla... kun muuttuvat harmahtaviksi niin on aika kastella upottamalla veteen vaikka puoleksi tunniksi. Uppokastelu on must orkideoiden kohdalla, jotan mietityttämään jäi miten ihmeessä olet kastellut tuota kasvia jolla on paperinen "suojaruukku" :D ja juurien ei todellakaan tarvitse olla esillä (voi jopa haitata orkideaa), joten voi hyvin laittaa läpinäkyvässä ruukussa johonkin nättiin suojaruukkuun. Läpinäkyvässä on siis vain että näkee milloin pitää kastella tai vaihtaa kasvualusta vähemmän maatuneeseen kun nostaa suojaruukusta pois... kun pitää ikkunan edessä niin helposti elää vuosia ja vuosia, kukkii uudelleen ja uudelleen.

  VastaaPoista

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!