maanantai 23. kesäkuuta 2014

Telliskivi 60A, Tallinna

Olin toukokuun lopulla hermojani lepuuttamassa Tallinnassa entisen opiskelukaveriköörini kanssa. Varasin vähän enemmän aikaa kuin muut, minä kun tulin Oulusta ja muut Helsingistä ja Turusta. Vietin siis lauantaiaamupäivän omin nokkineni, ja olin jo etukäteen valinnut kohteekseni osoitteessa Telliskivi 60A sijaitsevan käsityökauppa-kirpputorimiljöön.

Tallinnassa viehättävää ovat nämä hieman dekadentit, rosoiset kulmakunnat.


Telliskivi-miljöökään ei ole perinteisessä mielessä kaunis - itse kyllä näen tässä myös kauneutta. Aikoinaan Leipzigissa ja Berliinin itäpuolella oli tätä samaa tunnelmaa, ja noissa kaupungeissa olen erinäiset ihanat (ja myös vähemmät hohdokkaat) hetket parikymppisenä viettänyt. Olen siis edelleen entisille rautaesiripun takaisille miljöille herkkä.Lauantai oli ihana, kaunis ja lämmin kesäpäivä, ja minulla oli hyvät kengät jalassa tepastella ympäriinsä. En edes tiennyt, että samasta osoitteesta löytyy myös ulkoilmakirppis, mutta kun kerta löytyi, niin pitihän se kiertää.


Isompi suhkur- ja pienempi kaneel-purkki lähtivät mukaani. Tallinnasta jatkoin suoraan työmatkalle Müncheniin, ja purkit kulkivat mutkan matkalaukussani mukana. Vaan jos jotain todella haluaa, niin voi sitä vähän kantaa mukanaankin.


Rakennuksen sisältä löytyy putiikki jos toinenkin. Jos kiinnostuit paikasta, googlaa sanoilla Telliskivi ja Tallinna, niin löydät paljon tietoa ja näet sijainnin tarkemmin. Tämä paikka on kepeän kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista.

Minusta ihanin kauppa oli Homeart - samalla kahvila ja sisustuskauppa. Myynnissä oli esimerkiksi Globen Lightingin valaisimia, joihin ihastuin kovasti, ja kaikenlaista sisustustilbehööriä, astioita, keittiöpyyhkeitä, ruukkuja, tyynyjä. Ystävällinen mutta ei tyrkky palvelu.
Toinen kiva kauppa oli Les Petites "Eesti disaini- ja vintage butiik", astetta käsityöläisempi paikka kuin Homeart. Les Petites -liikkeessä oli yksittäisten suunnittelijoiden ja käsityöläisten pieniä mallistoja kera käyntikortteineen eli halutessaan voi poimia kortin ja olla suoraan yhteydessä suunnittelijaan.

En juurikaan kiinnittänyt huomiota, mutta Les Petitesissä taisi olla myynnissä myös vaatetta, mutta minä hipelsin vain sisustustuotteet läpi.Universaal Universum -liikkeessä oli itämaista kampetta, ihan laidasta laitaan. Tämäntyyppinen eksoottinen pikkukrääsä ei ole ihan minun juttu, mutta aina kannattaa avoimin mielin kiertää kaikki hyllyt. Löysin pojalle tuliaiseksi hassun pienen pillipiiparipillin.


Ja heti tuli kotoinen olo kun näin tämän - värikimara on iloisempi kuin siinä minun matossa.


Lauantaipäiväni jatkui tämän sisustus-, käsityö- ja design-annoksen jälkeen hilpeällä lounaalla tyttöjen kanssa vanhassa kaupungissa, kampaajakäynnillä, alusvaateostoksilla, kuohuviinietkoilla hotellihuoneessa ja niin edelleen ja niin edelleen. Hyvien ystävien tapaamisesta ammennan hyvää mieltä ja kaikenlaisia uusia ajatuksia tuumittavaksi pitkäksi aikaa.

Silti teki hyvää myös viettää muutama tunti ihan yksin kartta kädessä lähiseutuja samoillen ja ihan vain itseni kanssa pään sisällä keskusteluja käyden. Laatuaikaa ennestään hyväksi havaitussa seurassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäikö jotain mielen päälle? Sano se täällä!